Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Prva slovenska visokošolska učiteljica fizioterapije, gospa Marija Kandus, je 6. marca letos praznovala 100. rojstni dan.

Diplomirala je leta 1952 v prvi generaciji fizioterapevtov. Tedanji učitelji so takoj prepoznali njeno poklicno radovednost ter pronicljivost in kmalu je postala prva fizioterapevtka učiteljica na tedanji šoli za fizioterapevte. Do leta 1987 je poučevala temeljne fizioterapevtske predmete na vseh predhodnicah Zdravstvene fakultete. V 35 letih je poučevala in oblikovala vse generacije fizioterapevtov. Kljub omejenim možnostim tedanjega časa je upela držati korak s svetovnim razvojem fizioterapije. Še več, njen delovni zanos je v kombinaciji z izjemnim intelektualnim potencialom prispeval tudi k vizionarstvu, ki so ga njeni študentje lahko prepoznali šele leta pozneje. 

V imenu Oddelka za fizioterapijo in v imenu Zdravstvene fakultete smo ji voščili na še mnoga zdrava leta.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »