Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Veliko moških se občasno ali pogosteje sooča z motnjami erektilne funkcije, kar lahko izraziteje vpliva na njihovo psihofizično počutje. Vzroki za erektilno motnjo so različni in vključujejo: hormonske, nevrogene, vaskularne in psihične motnje. Na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani, je ekipa strokovnjakov za vas pripravila klinično raziskavo z namenom ugotavljanja izboljšanja vaše erektilne funkcije z uporabo stola za impulzno magnetno stimulacijo penisa. Dosedanje študije omenjajo to metodo kot zelo učinkovito. V študijo se bodo vključevali zdravi posamezniki (izboljšanja spolne funkcije) in posamezniki, ki imajo že motnjo spolne funkcije.

Potek raziskave:
- Po predhodnem naročilu, boste ob dogovorjeni uri vstopili v prostore Zdravstvene fakultete in se z dvigalom odpeljali v 4. nadstropje.
- Desno od dvigala na koncu hodnika se nahaja ambulanta (napis na zastekljenih vratih).
- Počakate pred ambulanto, da vas bo sodelavec sprejel točno ob naročeni uri.
- V vaših oblačilih boste sedli na terapevtski stol in neboleča terapija bo trajala do 45 min. Med potekom raziskave boste opravili 5 terapij vsak drugi dan. Skušali se bomo čim bolj prilagoditi vašemu razpoložljivemu času.
- Pred pričetkom raziskave boste izpolnili anketni vprašalnik, nato ponovno po opravljeni zadnji terapij.
- Terapija je enostavna in ne zahteva posebne priprave pacienta. Pacient sedi med terapijo oblečen na udobnem stolu za stimulacijo. Terapija je neinvazivna, neboleča in brez poznanih stranskih učinkov.
- Izboljšanje lahko pričakujete že po nekaj terapijah.

Sodelovanje v raziskavi je prostovoljno in anonimno. Raziskava temelji na najvišjih etičnih in znanstvenih standardih. Komisija Republike Slovenije za medicinsko etiko, je podala pozitivno mnenje (0120-463/2022/6), da je sodelovanje v raziskavi za vas zdravstveno varno in etično neoporečno. Študija bo pričela z 8. 5. 2023.

V kolikor želite prejeti dodatne informacije o raziskavi vam je na voljo e-poštni naslov vodje raziskovalne skupine: izr. prof. dr. Andrej Starc (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.). 

Za vključitev v študijo morate biti stari 18. let in več. Na prvi pregled in terapije se boste prijavili elektronsko

Delovanje ambulante (Zdravstvena fakulteta, Zdravstvena pot 5, 1000 Ljubljana): od ponedeljka do petka: 15:00 – 20:00 ure.

Raziskovalna ekipa:
izr. prof. dr. Andrej Starc – vodja raziskave
izr. prof. dr. Raja Dahmane Gošnak
doc. dr. Miroljub Jakovljević
doc. dr. Gregor Gomišček
doc. dr. Nejc Mekiš
viš. pred. Robert Sotler

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »