Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Od 24.4. do 28.4.2023 so študenti Sanitarnega inženirstva v okviru CEEPUS mreže Training and research in environmental chemistry and toxicology (SI-905), katere koordinator je ZF (prof. dr. Polonca Trebše), obiskali partnersko inštitucijo Josip Juraj Strossmayer Univerzo v Osijeku, Fakulteto za živilsko tehnologijo.

Prof. Sandra Budžaki ter prof. Mirna Habuda-Stanič sta organizirali ogled regionalnega obrata za predelavo pitne vode Vodovod d.d. Osijek, kjer so si ogledali moderno dvostopenjsko tehnologijo z uporabo ozona ter obiskali Laboratorij za kontrolo kakovosti vode. V nadaljevanju ekskurzije so obiskali Zavod za javno zdravstvo Osješko-baranjske pokrajine ter Oddelek za biologijo Univerze v Osijeku. Prisostvovali so predavanju na temo spremljanja pojavnosti komarjev ter si ogledali laboratorij za monitoring komarjev. Sledil je še obisk Krajinskega parka Kopački rit, tema ogleda: monitoring voda in varstvo narave.

Posebna zahvala gre tudi CMEPIUS organizaciji, ki pokriva CEEPUS izmenjave pri nas ter Študentskemu svetu ZF za delno pokritje potnih stroškov.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »