Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Po izjemni uvrstitvi na regijskem srečanju mladih raziskovalcev, pod okriljem Mestne občine Ljubljana, sta se Luka Bonin in Jan Hafner Korošec, dijaka Gimnazije in veterinarske šole Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, v okviru 57. državnega Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije, uvrstila med 12 najboljših bioloških projektov v državi.

V drugem krogu, ki je potekal 15. maja 2023 v Murski Soboti, sta za delo z naslovom “Antimikrobno delovanje izolatov naravnih učinkovin vrtnega ognjiča (Calendula officinalis) in njihov potencial pri zaviranju tvorbe biofilma bakterij Escherichia coli” osvojila zlato priznanje in pokal zlate sovice. Raziskovalno pot sta dijaka pričela že v letu 2021. Za mentorsko delo in vodenje interdisciplinarnega projekta sta bila nagrajena tudi mentor strokovni sodelavec Marko Jeran iz Instituta “Jožef Stefan”, Ljubljana in somentorica doc. dr. Marina Oder z Oddelka za sanitarno inžinirstvo Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani.

Mlada raziskovalca sta del rezultatov raziskovalnega dela z mentorjema predstavila že na mednarodni konferenci in vabljeni objavi Slovenskega mikrobiološkega društva. Zaradi njune visoke motivacije bodo nadaljnji rezultati objavljeni še v mednarodni znanstveni publikaciji.

Posebna podelitev in promocija rezultatov na republiški ravni se bo zgodila junija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Slavnostni sprejem mladih talentov bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednice RS dr. Nataše Pirc Musar.

mladiraziskovalci

Od leve proti desni: doc. dr. Martina Oder (UL ZF), “zlata” raziskovalca Jan Hafner Korošec in Luka Bonin ter Marko Jeran (IJS)

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »