Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

NACIONALNA ZAKONODAJA ODPRTE ZNANOSTI

Datum: 14. september 2023 ob 10.30

Kraj: online

Organizator: Centralna tehniška Knjižnica Univerze v Ljubljani

V okviru projekta Spoznaj bosta mag. Miro Pušnik iz Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani in dr. Ivan Skubic iz Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije opisala slovensko znanstveno politiko na področju odprte znanosti, ki jo določajo Zakon o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti (Uradni list RS, št. 186/21 in 40/23), Uredba o izvajanju znanstvenoraziskovalnega dela v skladu z načeli odprte znanosti (Uradni list RS, št. 59/23) ter Resolucija o znanstvenoraziskovalni in inovacijski strategiji Slovenije 2030 (Uradni list RS, št. 49/22).

Vsi sprejeti akti v slovenski raziskovalni prostor uvajajo konkretno in z raziskovalnimi politikami Evropskega raziskovalnega prostora usklajeno uresničevanje načel odprte znanosti.

Predstavitev bo potekala v slovenščini, po Zoomu. Podnapisi v slovenščini in angleščini bodo zagotovljeni po dogodku skupaj s posnetkom, ki bo na voljo za kasnejši ogled na platformi Arnes Video.

Na dogodek se prijavite na povezavi https://eu01web.zoom.us/webinar/register/WN_8r3sz_apTgqYx61U08kSCQ#/registration

Če želite prejemati novice o projektu SPOZNAJ, se lahko prijavite na obveščanje prek povezave http://eepurl.com/itR58k.

Vabljeni!

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »