Aktualni razpisi

Štipendije Švicarske vlade za študijsko leto 2018/2019

Podrobne informacije najdete na spletni strani.

Kandidati prejmejo prijavne dokumente izključno na osebno zaprosilo, ki ga pošljejo na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Veleposlaništvo Švice v Republiki Sloveniji bo vloge sprejemalo od 3. 9. - 30. 11. 2017, in sicer po pošti ali osebno na naslovu veleposlaništva. Za osebno oddajo vloge je potrebna predhodna najava na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 


Štipendije Nemške akademske službe za izmenjavo (DAAD) za študijsko leto 2018/2019

Informacije:

Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T: 01 479 03 00

Spletna stran razpisa: www.funding-guide.de


Portal GoinGlobal - koristen vir informacij, ko iščete prakso ali pripravništvo v tujini

S februarjem 2015 je študentom Univerze v Ljubljani omogočen brezplačen dostop do portala GoinGlobal, ki predstavlja vir koristnih informacij pri iskanju praks in pripravništev v tujini.

Na portalu lahko najdete:

  • vodiče po več kot 40 državah (ter več kot 50 ameriških in kanadskih mestih), kjer so navedeni podrobni podatki o: načinih iskanja službe, vizah in delovnih dovoljenjih, zaposlovalcih in trgu dela na splošno, stroških bivanja in transporta, plačah, davkih itd. Na voljo so primeri motivacijskih pisem in CV-jev v angleškem in lokalnem jeziku, nasveti, kako se pripraviti na razgovor ter informacije o kulturnih posebnostih;
  • iskalnik po približno 16 milijonih prostih delovnih mest in pripravništev na globalni ravni, ki akumulira podatke z velikega števila drugih zaposlitvenih portalov, kadrovskih agencij ipd.;
  • globalni poslovni imenik podjetij, kjer lahko poiščete podatke o dejavnosti, št. zaposlenih, finančnih rezultatih ipd.;
  • veliko število člankov in nasvetov na temo pridobivanja delovnih izkušenj v mednarodnem okolju.

Dostop do portala je mogoč z vseh stacionarnih računalnikov na fakultetah in akademijah ter preko brezžičnega omrežja eduroam s klikom na logo GoinGlobal (gl. dno strani). Z gumbom »Create Personal Account«, ki ga najdete v zgornjem desnem kotu portala, si lahko ustvarite tudi osebni račun in nato do vsebin dostopate s katere koli lokacije (oddaljeni dostop).

V primeru težav z dostopom se lahko obrnete na karierno svetovalko Sašo Radusinović (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.; 01/ 2418-684 ).

Več informacij: http://online.goinglobal.com/default.aspx

Navodila za uporabnike

 

Kategorija: Mednarodno sodelovanje