Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Zapustila nas je nekdanja sodelavka, gospa Majda Šlajmer Japelj, medicinska sestra in sociologinja, predavateljica in dekanja nekdanje Višje šole za zdravstvene delavce Univerze v Ljubljani.

Gospa Majda Šlajmer Japelj je bila priznana strokovnjakinja s področja zdravstvene nege ter sociologije zdravja in bolezni. S svojim delom in vizionarstvom je obogatila opus znanja zdravstvene nege. Vrsto let je bila direktorica kolaborativnega centra Svetovne zdravstvene organizacije v Mariboru, delovala je tudi v glavnem uradu Svetovne zdravstvene organizacije. Za svoje delo je prejela številne prestižne nagrade, in sicer: častni doktorat Univerze v Mariboru, kjer je nadaljevala svojo pedagoško poklicno pot, zlati znak Zbornice - Zveze, priznanje za življenjsko delo Angele Boškin za prispevek k razvoju zdravstvene nege, nagrado za življenjsko delo na področju visokega šolstva, častni znak svobode Republike Slovenije in druge. Bila je tudi Honorary Fellow of Royal College of Nursing (Velika Britanija).

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »