Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Spoštovani študentje.

Na Zdravstveni fakulteti organiziramo Mednarodno poletno šolo Higiena površin, ki bo potekala na Zdravstveni fakulteti med 22. in 30. majem 2024. Vsebina poletne šole je posvečena higieni površin v zdravstvu, živilski in farmacevtski industriji, pralnicam perila ter vodovodu. Na poletni šoli sodelujejo tako študentje, kot učitelji iz mednarodnega okolja, zato je namen šole poglobiti znanje na področju površin v higiensko tveganih okoljih.

Namen: pridobiti znanje in veščine na področju higiene površin v higiensko tveganih okoljih kot so bolnišnice, živilska in farmacevtska industrija, vodovod in pralnice.

Cilji: študent razume pomembne pogoje, ki vplivajo na obvladovanje higiene površin; zna ločiti med specifičnimi pogoji, ki veljajo za higiensko tvegana okolja, kot so bolnišnice, industrija, objekti za zagotavljanje pitne vode in pralnica; je zmožen analizirati protimikrobno snov, razumeti njeno delovanje in oceniti uporabi v higiensko tveganih okoljih.

Predavanja (24h): Teoretične osnove pripenjanja bakterij na površine in faktorji, ki regulirajo ta proces. Laboratorijske in terenske metode vrednotenja higiene površin, ki vključujejo tako enostavne, kot kompleksne pristope. Higiena v bolnišničnem okolju s poudarkom na higiensko tehničnih pogojih in organizacijo dela. Higiena v industriji in objektih za oskrbo s pitno vodo s poudarkom na obvladovanjem bakterije Legionella. Obvladovanje higiene perila in pralnic z osredotočenjem na lastnostih tekstilij in pralne tehnike. Fizikalne, kemijske in biološke metode obvladovanja higiene površin, kot tudi upoštevanje.

Vaje (15 ur): študent si iz nabora izbere protimikrobno snovi, analizira njeno protimikrobno delovanje na več higiensko relevantnih bakterijskih sevih. Oceni kakšna je učinkovitost izbrane protimikrobne snovi pri obvladovanju higiene površin in razišče mehanizme delovanja protimikrobne snovi na bakterije.

Seminarji (6): študent predstavi ugotovitve ocene učinkovitosti izbrane protimikrobne snovi. V skupini študentov poteka diskusija, prednosti in slabosti posamezne protimikrobne snovi, zaključek glede aplikativnosti posamezne metode.

Število študentov je omejeno na 15 prostih mest.

Navodila za prijavo. 

Za dodatne informacije kontaktirajte izr. prof. dr. Roka Finka na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »