Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

V nedeljo, 19. maja 2024, je Sekcija Študentov ZNB sodelovala pri projektu ITSL, ki ga organizira Društvo študentov medicine.

Za udeležence iz različnih držav Evrope so poleg ostalih scenarijev, ki so jih organizirali študenti medicine, Slovenska vojska ter RP Ljubljana, pripravili scenarij na temo krvavitve. Pripravili so tri poškodbe: amputacija prsta, amputacija dlani, ter huda krvavitev iz femoralne arterije. Udeleženci so morali te tri poškodbe oskrbeti samo z dvema avtomobilskima kompletoma prve pomoči, kar je povzročilo, da so bili primorani improvizirati, tako kot bi tudi v realnosti, če bi naleteli na takšno poškodbo.

Scenarij je dalo skozi približno 40 udeležencev tečaja. Dobili so pozitivne komentarje udeležencev, predvsem zaradi zelo realističnega izgleda poškodb ter same organizacije scenarija. Scenarij so tudi točkovali ter ocenjevali. Pri Sekciji Študentov ZNB so vedno veseli sodelovanja s študenti medicine, saj menijo,da to le še dodatno krepi sodelovanje med obema strokama in seveda hkrati pripomore k lažjemu sodelovanju v prihodnosti.

Pri organizaciji in izpeljavi scenarija so sodelovali: Jakob Praznik, Patrik Berginc, Žan Verbič, Denis Bošnjaković, Dejan Kovač, Grega Martin Glas, Žiga Metelko ter Tomaž Ujčič.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »