Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Študentke 3. letnika študijskega programa Fizioterapija na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani so 11. oktobra 2022 pod mentorstvom doc. dr. Tineta Kovačiča, ki je po svoji prostovoljni funkciji tudi klinični direktor fizioterapevtskega programa Fun fitness v SO Sloveniji ter klinični svetovalec za Fun Fitness program v Evropi in Evraziji, pomagali pri organizaciji fizioterapevtskega programa Fun fitness ter pripomogle k uspešnemu testiranju več kot 60 športnikov specialne olimpiade.

Doc. dr. Tine Kovačič s svojim permanentnim izobraževanjem, usposabljanjem in izpopolnjevanjem na področju fizioterapije, kot tudi na področju fizioterapevtskega programa specialne olimpiade »Fun fitness« vzdržuje najvišji nivo strokovnega znanja, interdisciplinarnih spretnosti ter svoje znanje prenaša v prakso pri delu z osebami z razvojnimi motnjami, športniki invalidi, prav tako njihovim staršem/svojcem/trenerjem kot fizioterapevtom in študentom fizioterapije. Svoje strokovno znanje in več kot 23-letne izkušnje na področju nevrofizioterapije, športne fizioterapije za športnike z zmanjšanimi zmožnostmi, prenaša v obliki številnih demonstracij, video prezentacij, teoretičnih in praktičnih delavnic, predavanj študentom fizioterapije in tudi ostali laični in strokovni javnosti na lokalnem, regionalnem, državnem in mednarodnem nivoju.

Preko 15 študentk fizioterapije na Zdravstveni fakulteti Ljubljana se je pridno pripravljalo na izvedbo Fun fitness programa ter pomagalo pri uspešni realizaciji fizioterapevtskih testiranj in svetovanj športnikov Specialne olimpiade Slovenije. Z vsem naštetim so študentke skupaj z mentorjem doc. dr. Tinetom Kovačičem pripomogle k večji kakovosti življenja, krepitvi zdravja, boljšim športnim rezultatom športnikov specialne olimpiade, zato so prejele priznanje Specialne olimpiade Slovenije za leto 2022 za svoj doprinos pri testiranju mišične moči in vzdržljivosti, gibljivosti, aerobne zmogljivosti, ravnotežja in svetovanja za izboljšanje telesne pripravljenosti in nenazadnje športnih rezultatov športnikov Specialne olimpiade v okviru fizioterapevtskega programa »Fun fitness«, kar prispeva k razvoju in ugledu specialno olimpijskega gibanja.

4458EFA8

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »