Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

V sredo, 14. junija 2023, je ekipa projekta »Hmm, le kam bi dal?«, sestavljena iz študentov petih študijskih programov treh fakultet Univerze v Ljubljani – Zdravstvene fakultete, Filozofske fakultete in Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, predstavila rezultate svojega dela v Domu starejših Škofljica. Projekt je potekal v okviru razpisa »Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023« in ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Osnovni namen projekta je bil izdelati usmeritve za spremembo in nadgraditev obstoječega sistema ravnanja z odpadki v Domu starejših Škofljica, s čimer bi znižali tveganje za širjenje nalezljivih bolezni in hkrati omogočili čim višji delež zbranih odpadnih materialov, ki bi se lahko vračali v krožne procese. Hkrati pa smo želeli spodbuditi zavedanje o pomenu multidisciplinarnega pristopa in sodelovanja različnih strokovnjakov in končnih uporabnikov pri iskanju in izboru rešitev določenega problema v delovnem okolju. Študenti so v okviru projekta opredelili stanje na področju ravnanja z odpadki v domu, potrebe zaposlenih in stanovalcev ter na osnovi ugotovitev oblikovali idejne rešitve, ki bodo olajšale zbiranje posameznih vrst odpadkov na viru nastanka. V okviru projekta so pripravili različna gradiva in grafične rešitve za posamezne skupine deležnikov v procesu ravnanja z odpadki v Domu starejših Škofljica (zaposlenih, stanovalcev in obiskovalcev) in programe izobraževanj ter tudi izvedli delavnice za stanovalce in zaposlene. Ključna ugotovitev projekta je, da je tematika odpadkov še vedno deležna premalo pozornosti in ozaveščanja, ki bi vodilo tudi v spremenjene prakse ravnanja vseh deležnikov.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

2023 06 28 07 58 28 Spletna stran ZF predstavitev rezultatov projekta Hmm kam bi dal 26 06 2023

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »