Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Med 5. in 6. marcem 2024 je na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani potekal šesti mednarodni projektni sestanek (6th Transnational Project Meeting) članov projekta Clinical reasoning in nursing/midwifery education and clinical practice.

Iz Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani sodelujejo na projektu štirje visokošolski učitelji iz Oddelka za zdravstveno nego: doc. Dr (Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske) Ljubiša Pađen (vodja projekta v času 2022-2023), pred. Renata Vettorazzi (vodja projekta v letu 2024), pred. dr. Manca Pajnič ter pred. dr. Mirjam Ravljen. Koordinator projekta je UC Limburg (Belgija), partnerji pa poleg Zdravstvene fakultete še: Atlas College Genk 7 (Belgija), Fundacio Clinic per a la Recerca Biomedica (Španija), Instituto Politecnico de Setubal (Portugalska) in Warszawski Uniwersytet Medyczny (Poljska).

V okviru projekta, ki združuje evropske visokošolske ustanove za izobraževanje na področju zdravstvene in babiške nege, poteka izmenjava praks in soustvarjanje okvirja izobraževanja kliničnega sklepanja. Cilj projekta je izboljšati klinično sklepanje študentov zdravstvene nege ter babištva in medicinskih sester/babic v praksi z razvojem usposabljanja za klinično sklepanje.

Ob zaključku projekta pripravljamo brezplačno online konferenco za vse zdravstvene delavce »From Theory to Practice: Elevating Clinical Reasoning Across Europe«, ki bo potekala 4. 6. 2024. Več informacij in možnost prijave.

znprojekt241

znprojekt242

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »