Erasmus+

Erasmus+ je program, ki podpira aktivnosti na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa v vseh sektorjih vseživljenjskega učenja (šolsko izobraževanje, visoko šolstvo, nadaljnje izobraževanje, aktivnosti mladih itd.). Program Erasmus+ spodbuja in finančno podpira evropsko sodelovanje na področju vseh oblik formalnega izobraževanja.

Erasmus+ podpira med drugim podpira individualno mobilnost študentov, učnega osebja in drugih zaposlenih z upravičenih institucij.

Erasmus+ študentom ponuja naslednje možnosti:

 • del REDNIH študijskih obveznosti opraviti na partnerski instituciji,
 • opravljati prakso v podjetju v tujini,
 • plačano šolnino v tujini,
 • priznane obveznosti, opravljene v tujini,
 • možnost pridobitve finančne pomoči v okviru Erasmus+ programa.

 


NAKNADNI javni razpis za zbiranje kandidatov za mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa ERASMUS+ v študijskem letu 2017/2018

Univerza v Ljubljani objavlja:

Javni razpis za zbiranje kandidatov za mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa ERASMUS+ v študijskem letu 2017/2018

Besedilo razpisa

IZBOR PARTNERSKE INSTITUCIJE: Kandidati posameznih študijskih smeri se lahko prijavijo le na partnerske institucije, s katerimi ima UL ZF podpisan medinstitucionalni sporazum za posamezni študijski program.

Seznam partnerskih institucij po študijskih programih.

ROK ODDAJE PRIJAV NA ZF JE 9.10.2017

NAČIN ODDAJE PRIJAV:

Za prijavo na javni razpis mora kandidat izpolniti in oddati spletno prijavo v VIS-u najkasneje do 9.10.2017.

Obvezne priloge:
-    motivacijsko pismo (v slovenskem jeziku) na najmanj eni in največ dveh straneh,
-    dokazilo o znanju tujega jezika, v katerem bo potekala izmenjava.    

Izpolnjeno spletno prijavo v VIS-u je potrebno natisniti, podpisati ter jo skupaj z obveznimi prilogami v zaprti kuverti oddati do 9.10.2017, do 12.00 ure, v mednarodno in projektno pisarno ZF (pritličje, soba 7) ali poslati po pošti na naslov: Univerza v Ljubljani, Zdravstvena fakulteta, Zdravstvena pot 5, 1000 Ljubljana. Ovojnica s prijavo mora biti obvezno opremljena z oznako "ERASMUS+: naknadna prijava".

IZBOR KANDIDATOV:

Vloge bo obravnavala Komisija za kakovost in mednarodno sodelovanje ZF v sodelovanju z oddelčnimi koordinatorji za mednarodno sodelovanje. Kandidati bodo izbrani na podlagi števila pridobljenih točk, skladno z Merili za ocenjevanje vlog (točka 4.1. razpisa). V primeru enakega števila točk, bodo imeli prednost kandidati, ki bodo izkazali višji nivo obvladovanja jezika, v katerem se izvaja pedagoški proces na tuji ustanovi ter kandidati, ki se še niso udeležili izmenjave.

Rezultati izbora bodo objavljeni na spletni strani razpisa. Kadidati bodo sklepe o izboru osebno prevzeli v mednarodni pisarni, o čemer bodo obveščeni po elektronski pošti. 

Informacije:

Barbara Babnik, Mednarodna in projektna pisarna

Tel: 01 300 11 64, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 


HousingAnywhere - možnost oddaje/najema sobe med izmenjavo

Univerza v Ljubljani se je vključila v platformo HousingAnywhere. To je sistem, preko katerega lahko študenti, ki gredo na izmenjavo, oddajo svojo sobo tujemu študentu in si hkrati poiščejo sobo v tujini. Spletna stran platforme: https://www.housinganywhere.com.

Spletno stran lahko uporabljajo študenti UL brezplačno in deluje na principu študent-študentu, brez posrednika. Za dostop do storitve potrebujete elektronski naslov Univerze v Ljubljani.

Kratek predstavitveni video.

Za vsa dodatna vprašanja pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

VEČ INFORMACIJ O PROGRAMU ERASMUS+

OBRAZCI:

Navodila za izpolnjevanje študijskega sporazuma

 


NAVODILA ZA PRIZNAVANJE V TUJINI OPRAVLJENIH OBVEZNOSTI

 

Mobilnost z namenom študija

Študent po opravljeni mobilnosti Komisiji za študijske zadeve predloži naslednje dokumente: 

 1. vlogo za priznavanje v tujini opravljenih študijskih obveznosti
 2. študijski načrt,
 3. študijski sporazum,
 4. potrdilo tuje institucije o opravljeni mobilnosti,
 5. potrdilo tuje institucije o opravljenih študijskih obveznostih.

Mobilnost z namenom praktičnega usposabljanja

Študent po opravljeni mobilnosti referatu predloži naslednje dokumente:

 1. potrjen sporazum o praktičnem usposabljanju
 2. potrdilo tuje institucije o izvedenem praktičnem usposabljanju.

 

 

 

Kategorija: Mednarodno sodelovanje