Uspehi naših študentov

Odmeven uspeh študentov na tekmovanju Ecotrophelia

Izdelek “Mousse-have” študentske ekipe Zdravstvene fakultete je zmagal na nacionalnem tekmovanju »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2018«. Tekmovalno ekipo pod mentorstvom doc. dr. Mojce Jevšnik so sestavljali študenti Zdravstvene fakultete: Pia Čepič, Urška Hiter in Katjuša Mežek ter Nino Marčetić, študent magistrskega študijskega programa Business Informatics na Ekonomski fakulteti. Uspeh študentov je bil medijsko odmeven. Tekmovanje Ecotrophelia Europe se je zaključilo novembra 2018 v Parizu, kjer je ekipa uspešno predstavila svoj unikatni izdelek, ki se sicer ni uvrstil med zmagovalce, je pa prejel mnogo pohval.

mousse have Mousse have


SVEČANA LISTINA UNIVERZE V LJUBLJANI
za študente za najboljše študijske dosežke

Aljaž Iskra je študent 2. letnika magistrskega študijskega programa Radiološke tehnologije in je po doseženih rezultatih nadpovprečen študent v svoji generaciji (povprečna ocena 9,77 na prvostopenjskem študiju in 9,64 na magistrskem študiju). Poleg izvrstnih študijskih rezultatov se ukvarja tudi z raziskovalnim delom. V letih 2015 in 2017 je bil vključen v dva projekta, raziskovalne rezultate pa je v soavtorstvu objavil na dveh konferencah in v članku. Svoje znanstvene dosežke je v soavtorstvu predstavil na dveh konferencah (na Evropskem kongresu zdravnikov radiologov na Dunaju in na 3. kongresu Društva radioloških inženirjev Slovenije) in v izvirnem članku.

A. Iskra UL manjša


Roy Emerson Award

Zarja Zrinski, študentka 3. letnika univerzitetnega študijskega programa Sanitarno inženirstvo 1. stopnje, je prejela mednarodno nagrado Roy-a Emersona-a (Roy Emerson Award) za esej "Is the knowledge of international travel health a legal obligation or a social and personal responsibility?" Natečaj z nagrado vsako leto razpiše mednarodna organizacija za okoljsko zdravje (International Federation of Environmental Health), katerega akademska članica je tudi Zdravstvena fakulteta. Zarja je nagrajeni esej predstavila na svetovnem kongresu akademskega foruma mednarodne organizacije za okoljsko zdravje.


Študentski prispevek
na največjem evropskem kongresu radiologije European Congress of Radiology

Marca 2016 so člani Oddelka in katedre za radiološko tehnologijo s prispevki v obliki predavanj in plakatov sodelovali na največjem evropskem kongresu radiologije European Congress of Radiology na Dunaju. Že tretje leto zapored so poleg zaposlenih Zdravstveno fakulteto s predavanjem zastopali tudi študenti Oddelka za radiološko tehnologijo. Študentka Anja Golja je izvedla predavanje z naslovom A system for automatic mammography images quality control – images acquisition and examination. Študent Aljaž Iskra je izvedel predavanje z naslovom A system for automatic mammography images quality control – a development of a system for automatic image artifacts detection. Obe predstavitvi sta nastali kot rezultat dela v projektu Po kreativni poti do praktičnega znanja.

Kongres radiologije marec 2016 oba študenta


1. mesto na natečaju Erasmus+ exchange as a supporter of individual and professional development.

Anka Kralj, študentka študijskega programa Babištvo, si je za Erasmus izmenjavo izbrala Estonijo, mesto Talin, kjer je precejšen čas svojega praktičnega usposabljanja preživela v eni izmed tamkajšnjih porodnišnic. Pridobila je neprecenljive izkušnje s področja spremljanja poroda, kar ji bo koristilo tudi pri iskanju zaposlitve in pri njenem nadaljnjem delu. O svoji Erasmus+ izkušnji v Estoniji je pripravila tudi video, ki je zmagal v Estoniji na video natečaju Erasmus+ exchange as a supporter of individual and professional development.

AK 2

 

Kategorija: Center za vseživljensko učenje