Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Povezava do predavanja.

____________________

Center za vseživljenjsko učenje Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani vabi na aktualno predavanje prof. dr. Janeza Žiberta z naslovom O matematiki širjenja SARS-CoV-2.

Na dogodku bomo na poljuden način spoznali osnovne matematične zakonitosti širjenja nalezljivih bolezni v populaciji. Ogledali si bomo, kako lahko z matematičnimi epidemiološkimi modeli razumemo in napovedujemo razvoj epidemije COVID-19 v Sloveniji ter ocenjujemo vpliv ukrepov za njeno zajezitev.

 

Pogovarjali se bomo tudi o zanesljivosti podatkov za matematična predvidevanja in predstavili zbirnik podatkov COVID-19 sledilnik.

Dogodek bo potekal v spletnem okolju Zoom v četrtek, 3. decembra 2020, od 18. uri (45 minut + diskusija).

Dogodek je brezplačen.

PRIJAVA

Prijavljeni bodo prejeli povezavo do spletnega naslova srečanja dan pred dogodkom.

Vabljeni!

 

O predavatelju:

Prof. dr. Janez Žibert je predavatelj na Zdravstveni fakulteti UL. Kot matematik in statistik sodeluje v projektih na različnih znanstvenih področjih, v zadnjem času predvsem na projektih iz zdravstvene informatike in biomedicine.

Z matematičnim modeliranjem COVID-19 v Sloveniji se ukvarja od samega pojava bolezni v Sloveniji. Z epidemiološkimi modeli aktivno sodeluje v COVID-19 Sledilnik-u in je član Ekspertne skupine za modeliranje bolezni COVID-19 na Ministrstvu za zdravje RS.

janez

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »