Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. COVID-19

V četrtek, 12. avgusta 2021, je v oddaji Odmevi, na RTV Slovenija, gostoval izr. prof. dr. Janez Žibert, kjer je obrazložil situacijo v zvezi z napovedmi Covida-19.

Posnetek je na voljo tukaj, povzetek intervjuja pa najdete na tej povezavi.

Z epidemijo covida-19 se pojavlja kar nekaj vprašanj in dezinformacij ter dilem o cepljenju in cepivih proti covidu-19.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) skupaj z Društvom študentov farmacije Slovenije (DŠFS), Društvom študentov medicine Slovenije (Projekt Imuno) in Društvom študentov medicine Maribor (Projekt Vakcinet) prireja spletno okroglo mizo, ki bo potekala 16. junija 2021 ob 18. uri.

Preberite več ...

Povezava do predavanja.

____________________

Center za vseživljenjsko učenje Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani vabi na aktualno predavanje prof. dr. Janeza Žiberta z naslovom O matematiki širjenja SARS-CoV-2.

Na dogodku bomo na poljuden način spoznali osnovne matematične zakonitosti širjenja nalezljivih bolezni v populaciji. Ogledali si bomo, kako lahko z matematičnimi epidemiološkimi modeli razumemo in napovedujemo razvoj epidemije COVID-19 v Sloveniji ter ocenjujemo vpliv ukrepov za njeno zajezitev.

Preberite več ...

V četrtek, 9. julija 2020, je v oddaji Ultrazvok na Radiu Slovenija, kjer je bilo govora o COVIDU-19 v Sloveniji, gostoval izr. prof. dr. Janez Žibert. 

Pogovor lahko poslušate na tej povezavi.

Sodelavec Zdravstvene fakultete UL, izr. prof. dr. Janez Žibert je 24. aprila 2020 za RTV Slovenija sodeloval v krajšem intervjuju glede širjenja korona virusa v Slovenije. Intervju lahko poslušate tukaj.

Mlada sekcija SdS je 21. aprila 2020 pripravila srečanje v okviru Statističnega društva Slovenije, na katerem je prav tako sodeloval dr. Janez Žibert. Srečanje je v živo poslušalo preko 850 poslušalcev, preko STA pa je potekal tudi direktni prenos. Posnetek je na voljo tukaj.
Povezava do COVID-19 sledilnika.

Preberite več ...
Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »