V četrtek, 12. avgusta 2021, je v oddaji Odmevi, na RTV Slovenija, gostoval izr. prof. dr. Janez Žibert, kjer je obrazložil situacijo v zvezi z napovedmi Covida-19.

Posnetek je na voljo tukaj, povzetek intervjuja pa najdete na tej povezavi.

Z epidemijo covida-19 se pojavlja kar nekaj vprašanj in dezinformacij ter dilem o cepljenju in cepivih proti covidu-19.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) skupaj z Društvom študentov farmacije Slovenije (DŠFS), Društvom študentov medicine Slovenije (Projekt Imuno) in Društvom študentov medicine Maribor (Projekt Vakcinet) prireja spletno okroglo mizo, ki bo potekala 16. junija 2021 ob 18. uri.

Preberite več ...

Povezava do predavanja.

____________________

Center za vseživljenjsko učenje Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani vabi na aktualno predavanje prof. dr. Janeza Žiberta z naslovom O matematiki širjenja SARS-CoV-2.

Na dogodku bomo na poljuden način spoznali osnovne matematične zakonitosti širjenja nalezljivih bolezni v populaciji. Ogledali si bomo, kako lahko z matematičnimi epidemiološkimi modeli razumemo in napovedujemo razvoj epidemije COVID-19 v Sloveniji ter ocenjujemo vpliv ukrepov za njeno zajezitev.

Preberite več ...

V četrtek, 9. julija 2020, je v oddaji Ultrazvok na Radiu Slovenija, kjer je bilo govora o COVIDU-19 v Sloveniji, gostoval izr. prof. dr. Janez Žibert. 

Pogovor lahko poslušate na tej povezavi.

Sodelavec Zdravstvene fakultete UL, izr. prof. dr. Janez Žibert je 24. aprila 2020 za RTV Slovenija sodeloval v krajšem intervjuju glede širjenja korona virusa v Slovenije. Intervju lahko poslušate tukaj.

Mlada sekcija SdS je 21. aprila 2020 pripravila srečanje v okviru Statističnega društva Slovenije, na katerem je prav tako sodeloval dr. Janez Žibert. Srečanje je v živo poslušalo preko 850 poslušalcev, preko STA pa je potekal tudi direktni prenos. Posnetek je na voljo tukaj.
Povezava do COVID-19 sledilnika.

Preberite več ...
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.