Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Mednarodni simpozij Health for all - challenges in ageing society

Na Zdravstveni fakulteti smo v četrtek, 25. maja 2023, v soorganizaciji z Medicinsko fakulteto iz Rijeke gostili 10. mednarodni simpozij Health for all - challenges in ageing society.

S strokovnjaki iz Nizozemske, Italije, Španije, Hrvaške in Slovenije smo obravnavali izzive starajoče se družbe, kot so trajnostno delovanje zdravstvenih sistemov, dobre praske sistemskega pristopa boja s ključnimi rizičnimi dejavniki zdravja, inovativni pristopi, kot je Rotterdamski pristop k oskrbi starejših in vpliv gozdne terapije na zdravje, sodelovanja med terapevti pri institucionalni geriatrični paliativni oskrbi, vplivu izgube sluha na kakovost življenja starejših, sooblikovanje oskrbe z demenco in digitalizacija v zdravstvu.

Srečanje je bilo sestavljeno iz predavanj, diskusij in poster sekcije, v okviru tematskih sklopov. Potekalo je od 8. do 17. ure v živo in obenem tudi v spletnem okolju.

Knjiga povzetkov s programom.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »