Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Predstavitev projekta GivingCare v tiskanih medijih

V aprilski izdaji glasila Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Utrip je bil objavljen prispevek na temo predstavitve projekta GivingCareEmpowering Personal Caregivers and Personal Assistants by developing Technical, Soft and Digital Skills, na katerem sodelujejo tudi štirje sodelavci Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani: pred. dr. Manca Pajnič (vodja projekta na strani ZF), viš pred. dr. Ljubiša Pađen, pred. dr. Katarina Galof in pred. Špela Mihevc.

V prilogi Sotočje (Gorenjski glas, april 2023, Številka 4.) pa je bil objavljen prispevek na temo predavanja za opolnomočenje zdravstvenega osebja, ki ga je v okviru projekta v DEOS Starejših občanov Medvode opravila pred. dr. Katarina Galof.

Sam namen projekta je opolnomočiti formalne in neformalne oskrbovalce, osebne asistente ter tudi zdravstvene delavce z razvojem tehničnih, mehkih ter digitalnih veščin za bolj kakovostno skrb ljudi z dolgotrajnimi obolenji/stanji. Koordinatorska institucija projekta je Escola Superior de Saúde de Santa Maria (Portugalska), ostali sodelujoči partnerji poleg ZF pa še Uniwersytet Jagiellonski (Poljska), Universidade da Coruna (Španija), Eurocarers – Association Europeenne travaillant avec et pour les aidants non-professionneles (Evropsko združenje neformalnih oskrbovalcev, Belgija), Filmesdamente (Portugalska) ter A.P.N. – Associacao Portuguesa de Neuromusculares.

Prispevek v glasilu Utrip (stran 46)

Glasilo Sotočje.

logotipa

This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein. Project Number 2020-1-PT01-K203-078360.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »