Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. EUTOPIA-SIF: Prvi razpis za podoktorske štipendije 2020/2021

Obveščamo vas, da se je v okviru projekta MSCA COFUND “EUTOPIA SCIENCE AND INNOVATION FELLOWSHIP PROGRAM”(EUTOPIA-SIF) odprl prvi razpis za podoktorske štipendije 2020/2021. Projekt EUTOPIA-SIF koordinira CY Cergy Paris Université s partnerskimi univerzami zveze EUTOPIA (Vrije Universiteit Brussel, CY Cergy Paris Université, Univerza v Göteborgu, Univerza v Ljubljani, Univerza Pompeu Fabra in Univerza Warwick).

EUTOPIA-SIF bo v 4 letih prek raziskovalnega in inovacijskega programa Obzorje 2020 sofinanciral 76 podoktorskih štipendij v skupnem proračunu 10,2 milijona EUR, od tega 5,6 milijona EUR financira Evropska unija in 4,6 milijona EUR partnerskih univerz. Univerza v Ljubljani bo v 4 letih zaposlila 8 štipendistov, približno 2 na razpis.

19. oktobra 2020 je bil objavljen prvi razpis za zaposlitev prve kohorte 20 podoktorskih štipendistov na univerzah EUTOPIA.

Ključna raziskovalna področja so:
1) inženirstvo materialov;
2) podatki in umetna inteligenca;
3) zdravje;
4) trajnostni razvoj;
5) socialno varstvo in vključenost.

Rok za prijavo: 11. januar 2021 do 13.00 ure po srednjeevropskem času.

Koordinator projekta bo organiziral dva spletna seminarja, ki bosta ponudila več informacij o programu, zahtevah za prijavo, postopkih in podrobnostih povezanih z razpisom. Spletni seminarji bodo potekali 9. novembra 2020 in 14. decembra 2020 med 12.30 in 14.00 uro po srednjeevropskem času.

Prijava na spletni seminar.

Pričetek izvajanja projekta je septembra 2021.

Več informacij o možnostih prijave.

Letak.

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »