Društvo VTIS vas skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) vabi na 5. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini. Gre za multidisciplinarno konferenco, ki jo prirejajo s ciljem vzpostavljanja in utrjevanja vezi med slovenskimi raziskovalci v tujini in profesorji, raziskovalci ter študenti v Sloveniji, z dolgoročnim namenom projektnega sodelovanja in deljenja dobrih praks.

Simpozij bo organiziran v obliki tematskih panelov iz naslednjih raziskovalnih področij:

  • odgovorne tehnologije,
  • astronomija,
  • intermedijska umetnost in kulturna dediščina,
  • razvojno inovacijska strategija Slovenije (RISS) 2030 in internacionalizacija,
  • mikrobiologija in infekcijske bolezni.

Na vsakem tematskem panelu bodo priznani slovenski raziskovalci v tujini predstavili svoje raziskovalno delo. Panelom bodo predsedovali raziskovalci ter profesorji iz univerz in raziskovalnih inštitutov v Sloveniji. Na dogodku bodo predstavljene tudi štipendijske priložnosti Fundacije ASEF, hkrati pa bo na voljo veliko priložnosti za navezovanje novih stikov in za pogovore o morebitnem znanstvenem sodelovanju.

Simpozij bo potekal v ponedeljek, 21. decembra 2020 in v torek, 22. decembra 2020 s pričetkom ob 10.45 uri in sicer preko spleta.

Udeležba je brezplačna, prosijo pa, da se prijavite čim prej. Vsem prijavljenim bodo posredovali navodila s povezavo na elektronski naslov.

Prijava.

Program.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.