Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Konferenca o novem Evropskem raziskovalnem prostoru (ERA)

V času med 26. in 27. oktobrom 2021 bo v okviru slovenskega predsedstva Svetu EU, na Brdu pri Kranju, potekala konferenca "Novi evropski raziskovalni prostor - k odgovorni družbi tretjega tisočletja, ki temelji na znanju".

Konferenca bo prispevala k enemu glavnih ciljev novega Evropskega raziskovalnega prostora (European Research Area - ERA), to je "izgradnja skupnosti" ERA deležnikov. Udeleženci bodo povabljeni, da izrazijo stališča o izvajanju programa politik ERA ob upoštevanju Pakta za raziskave in inovacije v Evropi ter vseh vidikov upravljanja ERA. Konferenca se bo osredotočila na preoblikovanje političnega okvira evropskega raziskovalnega prostora, naznanila prihodnje politične pobude Evropske komisije ter krepila vključevanje držav članic in držav, povezanih z Obzorjem Evropa, pri oblikovanju R&I politik.

Več informacij in možnost spremljanja konference preko spleta.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »