Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Izvedena 2. babiška konferenca

Članice Oddelka za babištvo so ob Dnevu kliničnih mentorjev, 14. septembra 2023, v okviru oddelčnega popoldanskega dela organizirale 2. babiško konferenco Babice babicam: za boljšo prihodnjo obravnavo žensk.

Srečanje je bilo obenem tudi poklon oddelka babiški stroki - letos namreč mineva 270 let formalnega izobraževanja babic na Slovenskem.

Predavatelji iz skoraj vseh porodnišnic v Sloveniji so predstavili svoje dobre prakse, ki omogočajo ženski osrediščeno in družinam prijazno babiško obravnavo.

Udeleženci so dobili ogromno idej, ki jih lahko vnesejo v svoje delo v lastnih delovnih okoljih.

Medsebojno povezovanje diplomiranih babic in diplomiranih babičarjev iz različnih institucij in njihovo sodelovanje z Oddelkom za babištvo, lahko bistveno pripomore k dvigu kakovosti babištva ter k premostitvi razkoraka med teorijo in prakso.

Kljub temu, da se študijsko leto še ni pričelo, so k organizaciji  in izvedbi pripomogli tudi študenti babištva, zahvaljujemo pa se tudi Zbornici-zvezi in babiški sekciji.

IMG 20230915 WA0001

IMG 20230915 WA0003

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »