Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Mednarodna poletna šola Research and Evidence-Based Practice in Midwifery

Na Zdravstveni fakulteti UL, Oddelku in Katedri za babištvo, smo letos prvič organizirali Mednarodno poletno šolo, ki je potekala od 6.5 do 8.5.2024, z naslovom Research and Evidence-Based Practice in Midwifery.

Dogodek je potekal v sodelovanju treh fakultet/univerz iz treh držav, in sicer Slovenije (gostiteljice), Bosne in Hercegovine ter Hrvaške. Poleg študentov 3. letnika študijskega programa Babištvo prve stopnje, so se poletne šole udeležili študenti babištva iz Sarajeva (Bosna in Hercegovina), Réke (Hrvaška) ter študentke iz Belgije in Tartuja (Estonija).  Poudarek mednarodne poletne šole je bil razvijanje raziskovalnih veščin skozi različne vrste raziskovalnih in eksperimentalnih dejavnosti, namenjenih krepitvi raziskovalnih kompetenc ter spodbujanju znanstvenega načina razmišljanja in delovanja na področju babištva. Program je bil sestavljen iz predavanj, delavnic, interaktivnih razprav in praktičnih aktivnosti. Glavni cilj poletne šole je bil, da študenti pridobijo znanje in izkušnje raziskovanja in timskega dela v mednarodnih skupinah, ob upoštevanju različnih jezikovnih, kulturnih in poklicnih razlik, da bi poleg spoznavanja babiškega raziskovanja krepili tudi medkulturne kompetence. S skupnimi močmi smo cilj več kot dosegli.

Poleg mednarodne udeležbe študentov so sodelovali tudi mednarodno povezani visokošolski učitelji in sodelavci: viš. pred. Tita Stanek Zidarič (vodja projekta), asist. Lucija Šerjak, lektorica Tina Levec, pred. dr. Metka Skubic iz Univerze v Ljubljani (Slovenija), izr. prof. dr. Vedran Đido University of Sarajevo, Faculty of Health Studies, Midwifery (Bosna in Hercegovina), dr. Daniel Karas University of Ostava (Češka republika) in Emanuele D'Auria University of Florence (Italija).            

V okviru poletne šole smo za udeležence organizirali tudi voden ogled Ljubljane ter 8.5.2024 ogled Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna, kjer smo si ogledali Babiško hišo, ter jih odpeljali še na ogled Predjamskega gradu.

Študentke babištva so spoznavale praktično delo pri nas - Bolnišnica Postojna (bolnisnica-po.si)

 

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »