Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Do kakovostnega nočnega počitka z metodo Feldenkrais in zgodbami

Nespečnost je eden od najpogostejših izzivov sodobne družbe, s katerim se spopada veliko ljudi. Pomanjkanje spanja je razglašeno za globalno zdravstveno epidemijo, pri čemer kronična nespečnost lahko pomembno vpliva na naše zdravje.
A rešitev je morda bližje, kot si mislite!

Predstavljamo vam metodo Feldenkrais in hipnotične zgodbe, ki vam lahko pomagajo do kakovostnejšega spanca.
Pri ozaveščanju skozi gib po metodi Feldenkrais se s kombinacijo počasnega, nežnega gibanja in usmerjanja pozornosti na občutke v telesu se učimo biti prisotni v trenutku ter razvijamo zavedanje lastnega telesa. Premišljeno strukturirane gibalne kombinacije umirijo odziv simpatičnega živčnega sistema na stres, ki sodi med najpomembnejše razloge za kronično nespečnost.

Tudi hipnotične zgodbe nam pomagajo, da se lažje umirimo in sprostimo ter pripravimo možgane na spanje. Premišljeno oblikovane pripovedi zaposlijo naše čute in učinkovito preusmerijo misli, tako da se lažje odklopimo od vsakodnevnih skrbi in tesnobe ter se posvetimo kakovostnemu spancu.
Če imate težave s spanjem ali pa se želite le sprostiti in umiriti, preizkusite metodo Feldenkrais in hipnotične zgodbe. Preprosti gibi in zgodbe pripomorejo k boljšemu spancu, kar ima pozitiven učinek na vaše zdravje in življenje.

KAJ
Štiri srečanja, v okviru katerih bodo udeleženci spoznavali pomirjujoče raziskovanje lastnega gibanja po metodi Feldenkrais, ki se bo prepletalo s hipnotičnimi tehnikami sproščanja. Vsako srečanje bo sestavljeno iz krajšega predavanja oz. pogovora, ozaveščanja skozi gib in hipnotičnega sproščanja.

PROGRAM

Ponedeljek, 2. oktobra 2023:
18.15 - 18.45 O metodi Feldenkrais, hipnozi in sproščanju, vprašanja in odgovori
18.45 - 19.55 Odmor
19.55 - 19.40 Ozaveščanje skozi gib I
19.40 - 19.50 Odmor
19.50 - 20.15 Hipnotično sproščanje I

Ponedeljek, 9. oktobra 2023:
18.15 - 18.45 O metodi Feldenkrais, hipnozi in sproščanju, vprašanja in odgovori
18.45 - 19.55 Odmor
19.55 - 19.40 Ozaveščanje skozi gib II
19.40 - 19.50 Odmor
19.50 - 20.15 Hipnotično sproščanje II

Ponedeljek, 16. oktobra 2023:
18.15 - 18.45 Kako si lahko pomagam sam I, vprašanja in odgovori
18.45 - 19.55 Odmor
19.55 - 19.40 Ozaveščanje skozi gib III
19.40 - 19.50 Odmor
19.50 - 20.15 Hipnotično sproščanje III

Ponedeljek, 23. oktobra 2023:
18.15 - 18.45 Kako si lahko pomagam sam II, vprašanja in odgovori
18.45 - 19.55 Odmor
19.55 - 19.40 Ozaveščanje skozi gib IV
19.40 - 19.50 Odmor
19.50 - 20.15 Hipnotično sproščanje IV

ZA KOGA
Delavnica je namenjena vsem, ki želijo:
- spoznati pristope za sproščanje in umirjanje pred spanjem,
- osvojiti tehnike samohipnoze,
- izkusiti moč počasnega, nežnega gibanja z zavedanjem, ki telo sprosti in poveže v skladnejšo gibalno celoto,
- odkriti svoje potenciale in notranjo moč za spremembo življenja na bolje.

O IZVAJALKI  
Dr. Mateja Pate, dr. vet. med., je certificirana učiteljica metode Feldenkrais in certificirana mojstrica praktičarka  hipnoze.,Omenjena certifikata je  pridobivala Feldenkrais Institut Wien (Avstrija) in na Mastermind akademiji (Slovenija), svoje znanje pa neprestano nadgrajuje z dodatnimi izobraževanji doma in v tujini. Njena strast je pisanje; v zadnjem času pri nastajanju zgodb pogosto uporablja pridobljena znanja za to, da z njimi pomaga ljudem preseči omejujoča prepričanja in zakoreninjene vzorce obnašanja in delovanja. Tako je nastala opogumljajoča zgodba za otroke, kakšni od zgodbe za lahko noč pa bodo lahko prisluhnili tudi udeleženci delavnice. Svoje znanje predstavlja v javnosti na različnih dogodkih in v različnih medijih. Kot podpredsednica Društva učiteljev metode Feldenkrais si prizadeva za večjo prepoznavnost metode, saj je globoko prepričana, da je metoda Feldenkrais dragoceno orodje za dvig kakovosti življenja slehernega posameznika.

O avtorju metode Feldenkrais. Dr. Moshe Feldenkrais (1904-1984), jedrski fizik in mojster borilnih veščin, eden od pionirjev somatike, je um in telo dojemal kot neločljivo celoto. Kar se zgodi v enem, se zgodi v drugem. Telo vpliva na um, misli in čustva pa vplivajo na naše telo. Vsakemu čustvenemu stanju ustreza osebni vzorec mišične kontrakcije. Zato lahko spremenimo naše čustvene izkušnje prek gibanja z zavedanjem, s katerim spremenimo mišične vzorce. Feldenkrais je bil mnenja, da so človekovi notranji procesi izzvani z zunanjimi vplivi ali pa s pozabljenimi bolečimi izkušnjami iz preteklosti. Predpostavljal je, da ima izboljšana živčno-mišična funkcija pozitiven vpliv ne le na gibanje, temveč tudi na počutje in mišljenje, zato ima odprava motenih telesnih vzorcev ugoden vpliv na zmanjševanje tesnobe. Ta holistični pristop njegovo delo razlikuje od drugih pristopov k delu s telesom. Metoda, ki se danes imenuje po njem, je unikatna mešanica spoznanj različnih znanstvenih ved. O svojem delu je napisal več knjig.

PRIJAVA

Število mest je omejeno, zato si pridržujemo pravico do morebitne predčasne zaustavitve prijav.

KOTIZACIJA 160 EUR z DDV za vse štiri delavnice.

Mnenja udeležencev
Odgovori udeležencev preteklih Feldenkrais delavnic na vprašanje Kaj vam je še posebej ostalo v spominu?
Po srečanjih sem spala kot ubita.
Prijetno vzdušje in umirjenost.
Pomen sprostitve, da si znaš prisluhniti in vzeti čas samo zase.
Prepusti se raziskovanju in spoznavanju samega sebe. Bodi tu in zdaj, tak kot si.
Zadovoljstvo od dejstvu, da sem si vzela čas zase in da mi je Feldenkrais pisan na kožo: ljubeče raziskuj in sprejemaj sebe, svoje telo, gibanje, dihanje, čutenje. Pomembna je možnost izbire. Pomembno je slediti svoji poti, četudi je ne razkriješ drugim.

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »