Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Konoplja in njene učinkovine v zdravstvu - III

Vse, ki bi si radi razširili osnovna znanja s področja konoplje in njenih učinkovin v zdravstvu vabimo, da se po uspešno izvedenem I. in II. sklopu udeležite III. nadaljevanja mednarodnega izobraževalnega simpozija.

Na dogodku bomo raziskovali in razpravljali o uporabi konoplje in kanabinoidov v zdravstvu ter njihovem vplivu na različne zdravstvene težave.

V Prvem dnevu predavanj bomo lahko spoznali primere dobrih praks medicinskih sester in zdravnikov iz Slovenije in tujine. Slišali bomo lahko priporočila glede doziranja, spoznali pot Ameriških medicinskih sester k destigmatizaciji konoplje in slišali kako uspešni so domači strokovnjaki pri Zdravljenje nevrorazvojnih sindromov.

V drugem sklopu pa bomo lahko slišali, kje se lahko pojavijo problemi in napake pri uporabi konoplje v medicinski namene, kakšna je uspešnost pri zdravljenju glioblastoma in endometrioze.

Tokrat bomo lahko  tudi prvič slišali, kako so uspešni pri kliničnem zdravljenju multiple skleroze, Parkinsonove in Alzheimerjeve bolezni v Urugvaju.

PROGRAM

Primeri praks medicinskih sester in zdravnikov doma in v tujini
Sreda, 11.10.2023 – hibrid 

16:00 - 16:05   Pozdravni nagovor
16:05 - 16:45   Izobraževanje zdravstvenih delavcev o uporabi konoplje in kanabinoidov v zdravstvene namene: pregled literature
                       Jasna Kovač, mag. zdr. nege, Pediatrična klinika UKC,MEDCA
                       Tatjana Lončar, dipl. med sestra Ginekološka klinika UKC, MEDCA
16:45 - 17:25   U-S Nurses Journey to Reduce the Stigma of Medical Cannabis (Maureen Smyth, BSN RN, Certified Cannabis Nurse educator (USA) - ZOOM)
17:25 - 17:35   Odmor
17:35 - 18:15   Zdravljenje nevrorazvojnih sindromov s kanabidiolom in medicinsko konopljo (prof. dr. David Neubauer, MD)
18:15 - 19:00 Dosing - Developing a Cannabis Dose-Effect Hypothesis / "The Dosing Project - developing a Cannabis Dose-Effect Hypothesis« (dr. Jean Talleyrand, MD (USA) – ZOOM))

Raziskave in dognanja v medicini
Sreda, 18.10.2023 - hibrid

16:00 - 16:40    Kanabinoidi pri zdravljenju raka, primer glioblastoma (prof. dr. Tamara Lah Turnšek (NIB))
16:40 - 17:20    Problematic Cannabis Use of Medicinal Cannabis (dr. Ilya Reznik, MD - ZOOM)
17:20 - 17:30   Odmor
17:30 -18:10    Can Cannabis treat endometriosis (dr. Lumir Hanuš - ZOOM)
18:10 – 18:50  Therapeutic implications of cannabinoid actions in the brain and neurodegenerative diseases. A clinical perspective in Multiple Sclerosis, Parkinson's disease, Alzheimer's disease. (dr. Raquel Peyraube, MD (Urugvaj) – ZOOM)

Dogodek bo moderiral novinar, g. Gorazd Rečnik, ki bo vodil razpravo in omogočil postavitev vprašanj predavateljem ter gostom preko spleta.

Seminar je namenjen tako širši javnosti, strokovnjakom, zdravstvenim delavcem, politikom in uradnikom, ki bodo s pridobljenim znanjem lažje sprejemali bodoče odločitve s področja.

Predavanja bodo potekala v slovenščini in angleščini.

NAČIN IZVEDBE - hibridno:
- v živo na Zdravstveni fakulteti, Zdravstvena pot 5, Ljubljana ali
- v spletnem okolju.

SOORGANIZATOR: RN, Inštitut za raziskovanje narave, razvoj in zagotavljanje kakovosti naravnih zdravil, s katerim Zdravstvena fakulteta UL aktivno sodeluje že več let, je raziskovalna in izobraževalna ustanova.

PRIJAVA

KOTIZACIJA

30 EUR z DDV (izključno za oba dneva).

Vsebina izobraževanja je v pridobivanju točk ZZBNS ter Zdravniške zbornice Slovenije.
Udeleženci prejmejo potrdila.
Za več informacij o posameznih predavanjih in predavateljih nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličite 01 300 11 65.

Vljudno vabljeni!



Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »