Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Sokratski simpozij in Sokratska predavanja 2021

Vljudno vabljeni na Sokratski simpozij 2021, ki bo v petek, 11. decembra 2020 on-line in na Sokratska predavanja 2021, ki bodo v soboto, 12. decembra 2020, prav tako on-line.

Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku. Namen obeh dogodkov je delitev znanja, s posebnim poudarkom na mladih.

Sokratski simpozij in Sokratska predavanja bodo vključevala Poster sekcijo in objavo v Zborniku. Na voljo bo tudi možnost objave recenziranih člankov v posebni številki revije Frontiers of Bioengineering and Biotechnology (2019 IF = 3,6) z naslovom Cross-Domain Communication.

Sokratski simpozij bo posvečen znanstvenim rezultatom, ki jih bodo v obliki krajših predavanj predstavili mlajši sodelavci in prispevkom v obliki posterjev in v zborniku. Prispevki bodo razdeljeni v 3 sekcije:
- Problemi onesnaženja okolja– moderatorici prof. dr. Tjaša Griessler-Bulc in prof. dr. Polonca Trebše,
- Biofizika membran – moderator prof. ddr. Aleš Iglič in
- Celični nanovezikli – moderatorji bodo partnerji VES4US projekta (v okviru FET Open Call, Horizon2020).

Sokratska predavanja bodo organizirana v okviru Centra za vseživljenjsko učenje Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani in bodo predstavila odličnost v znanosti v obliki vabljenih predavanj, posterjev in zbornika.

Tematika tega leta bodo celični nanovezikli in virusi. Vključeni bodo tudi odlični prispevki študentov.

V zborniku je posebna sekcija Sokratske refleksije namenjena različnim svobodnim tematikam, ki so lahko tudi s področij družboslovja, humanistike in umetnosti.

Veseli bomo Vaše udeležbe in/ali prispevkov.

PROGRAM

Navodila za pripravo prispevkov
Vzorci za pripravo objave vabljenih predavanj, znanstvenih prispevkov, Sokratskih refleksij in posterjev so na spletni strani Laboratorija za klinično biofiziko.
Vabljena predavanja so omejena s programom. Znanstveni prispevki morajo imeti nove, pred tem neobjavljene rezultate. Sokratske refleksije lahko obravnavajo katerokoli tematiko v okviru etičnih norm. Prispevki, pripravljeni s programom Word, morajo imeti vsaj 4 strani. Prispevki bodo recenzirani. Rok za oddajo prispevkov za zbornik je konec leta 2020.

Zbornik bo objavljen on-line na Repozitoriju Univerze v Ljubljani, prispevki pa zavedeni v bazi COBISS in SICRIS.

Posterji bodo objavljeni na spletni strani Laboratorija za klinično biofiziko Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani, do konca januarja 2021.
Pripet je vzorec za pripravo posterja v programu Power Point. Poster je potrebno prevesti v obliko pdf in naložiti na domačo stran Laboratorija za klinično biofiziko do četrtka, 10. 12. 2020.

Prosim izrazite vaš interes oziroma vprašanja na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na Laboratorij za klinično biofiziko, Zdravstvena fakulteta, Univerza v Ljubljani, Ljubljana, Slovenia.

Člani organizacijskega odbora:
Antonella Bongiovanni, Tjaša Griessler Bulc, Aleš Iglič, Veronika Kralj Iglič, Laura Sesma, Polonca Trebše.

zmaj3

 

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »