Vabimo vas, da se pridružite 6. Mednarodnemu znanstvenemu simpoziju Sokratska predavanja, ki bo v spletnem okolju ZOOM potekal v soboto, 11. decembra 2021, od 10. do 14.30 ure.

Predavanja bodo v angleškem jeziku.

Simpoziji Sokratska predavanja postavljajo v ospredje srečanje dodiplomskih študentov z aktualno problematiko, ki jo predstavijo vrhunski znanstveniki ter prispevke mladih znanstvenikov v okviru sekcij.

Letošnje plenarno predavanje, ki se bo začelo ob 10. uri, bo izvedla prof. dr. Antonella Bongiovanni iz Palerma, Italija. Predstavila bo zunajcelične vezikle iz mikroalg. Prof. Bongiovanni je vodja H2020 FET open projekta z naslovom “Zunajcelični vezikli iz naravnih virov za nanomateriale po meri”, v katerega so vključeni tudi raziskovalci z Zdravstvene fakultete UL.

Od 11. do 13. ure bodo plenarnemu predavanju sledila predavanja v sekcijah s področij:
- medicine,
- veterinarske medicine,
- ortopedije,
- biokompatibilnih materialov,
- zunajceličnih veziklov,
- ekologije in
- fizike.

Od 13. do 14.30 ure bo stičišče znanosti in umetnosti zastavljeno v posebni sekciji, v kateri bodo sodelovale tudi kustosinje Dolenjskega muzeja iz Novega Mesta in Muzeja za arhitekturo in oblikovanje.

Simpoziju bo isti dan ob 20. uri sledil koncert organistke Roberte Schmid iz Neaplja, v Cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju, v živo.

Izšel bo konferenčni zbornik, za katerega bomo prispevke zbirali do konca leta 2021.

Predstavljena bo tudi poster sekcija. Prispevke za poster sekcijo zbiramo do 7.12.2021.

Vzorci za pripravo prispevkov za zbornik in poster so na domači strani LKBF.

Za področje membranskih nanostruktur je na voljo možnost objave v posebni številki revije International Journal of Molecular Sciences z naslovom: Membranous Nanostructures - Micro World Communication Infrastructure IF 5,9
(rok do konca marca 2022).

Tentativni program simpozija in program koncerta sta na domači strani Laboratorija za klinično biofiziko.

Udeležba je brezplačna, povezave bodo dostopne na domači strani.

Registracija ni potrebna. Pogoj za pridobitev potrdila o udeležbi je prijava v aplikacijo ZOOM s polnim imenom in priimkom.

Vsebina izobraževanja je v postopku pridobivanja licenčnih točk Zbornice Zveze.

Morebitna vprašanja in prispevke prosim pošljite ge. Anni Romolo (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Vljudno vabljeni!

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.