Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Evropski kongres radiologije 2023

Med 1. in 5. marcem 2023 so se člani Oddelka za radiološko tehnologijo asist. Laura Dolenc, asist. Alenka Matjašič in doc. dr. Nejc Mekiš udeležili največjega evropskega kongresa radiologije ECR 2023, ki je kot vsako leto potekal na Dunaju.

Asist. Alenka Matjašič je moderirala sklop predavanj z naslovom »The path to becoming a successful radiographer«. Asist. Laura Dolenc je moderirala sklop predavanj z naslovom »Optimisation of radiographic practice: state-of-the-art«, poleg tega pa je predstavila tudi izsledke raziskave z naslovom »How does the increase in BMI affect the radiation dose in general radiography?«, ki ga je pripravila v soavtorstvu z go. Barbaro Petrinjak, doc. dr. Damijanom Škrkom in doc. dr. Nejcem Mekišem.

Vodilni organizator predavanj za radiološke inženirje na celotnem kongresu ECR je bil prav naš sodelavec doc. dr. Nejc Mekiš. S skupino kolegov je pripravil 35 tematskih sklopov, ki so zajemali več kot 200 predavanj in 4 delavnice. Poleg tega je moderiral dva sklopa predavanj: »General radiography: tips and tricks« ter »How to develop a successful academic career«.

Kongres je bil več kot odlično obiskan s strani radioloških inženirjev s celega sveta, prav tako pa je bila udeležba na vseh predavanjih zelo številčna, celo toliko, da je več poslušalcev stalo kot sedelo. Glede na to, da gre za največji evropski kongres radiologije in radiološke tehnologije in enega največjih na svetu, si na oddelku štejejo v čast, da je bil njihov oddelek tako zelo dobro zastopan in da je bil doc. dr. Mekiš vodilni za celoten program radioloških inženirjev, kar je pomembno tudi za prepoznavnost Slovenije na tem področju.

 

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »