Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Srečanje projektnih partnerjev EUVECA v Sloveniji

Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani in Zdravstveni dom Ljubljana sta 9. in 10. februarja 2023 uspešno gostila 2. sestanek projektnih partnerjev EUVECA.

Na sestanku smo se osredotočili na oceno potreb v regionalnih okoljih, s poudarkom na veščinah za 21. stoletje na področju zdravstva in socialnega varstva. Za vodenje tega dela projekta je zadolžena Zdravstvena fakulteta. Na sestanku smo predstavili ključne ugotovitve pregleda literature in dosegli soglasje glede končne vsebine vprašalnika, ki se že uporablja v vseh sedmih partnerskih državah (Danskem, Nizozemskem, Norveškem ter v Nemčiji, Španiji in Italiji) za raziskovanje potreb in želja po usposabljanju med študenti in zaposlenimi na področju v zdravstva in socialnega varstva. To bo služilo kot osnova za pripravo novih izobraževalnih vsebin, ki bodo oblikovane v podporo kariernemu razvoju zaposlenih. Vsebine bodo na voljo na razvijajoči skupni evropski platformi za poklicno odličnost, kot tudi v sedmih regionalnih središčih, v Ljubljani, na Južnem Danskem, v Lübecku, Valencii, Bergnu, Twenteju in Trentu.

Partnerji so bili navdušeni nad predstavitvijo celostnega pristopa k usposabljanju zaposlenih v Zdravstvenem domu Ljubljana. Prikaz usposabljanja, tudi z uporabo obogatene resničnosti (AR), ki omogoča stroškovno učinkovitejše izvajanje simulacij na področju izobraževanja, predstavitev mobilne simulacijske enote ter drugih oblik aktivnega usposabljanja, je udeležence navdušil.

Pogovarjali smo se tudi o skupnih izzivih in nadaljnjih korakih za podporo razvoju v prihodnost usmerjenih veščin na področju zdravstvenega in socialnega sektorja. Podporo diseminaciji rezultatov projekta in obveščanju zainteresirane javnosti je bila oblikovana spletna stran EUVECA, kjer je možnost tudi naročila na novice, vabljeni tudi k spremljanju aktualnega dogajanja prek družabnih omrežij. Med rednimi srečanji prek videokonferenčnega sistema se pripravljamo na projektni sestanek na Norveškem v juniju 2023.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »