Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Tekmovanje "BEST CPR"

V torek, 16. aprila 2024, je v SIM centru ZD Ljubljana potekalo tekmovanje "BEST CPR TEAM" zdravstvenih in medicinskih študentskih ekip v znanju nujne medicinske pomoči. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa naše fakultete, in sicer v sestavi: Tina Logar, Žan Verbič, Sabina Knez, Jernej Koražija in Jakob Praznik (vodja).

Ekipa je prikazala odlično znanje in je na vseh scenarijih dobila pohvalo ocenjevalcev. Scenariji so vsebovali oskrbo ponesrečenca v prometni nesreči, oskrbo pacienta v internističnem stanju in pomoč zdravniku pri intubaciji pacienta. Za zmago se žal ni izšlo, za katero pa čestitamo ekipi iz Novega mesta.

Na tem mestu gre zahvala mentorju ekipe Marku Slaku in njegovemu pomočniku Jakobu Koširju, ki sta ekipo na tekmovanje pripravila. Za vso podporo in pomoč pa se ekipa zahvaljuje tudi doc. dr. Damjanu Slabetu in viš. pred. Robertu Sotlerju ter ZF UL in Študentskemu svetu ZF za financiranje udeležbe.

1000026711 01

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »