Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Dan Zdravstvene fakultete 2024

V četrtek, 30. maja 2024, smo na prireditvi ob Dnevu Zdravstvene fakultete obeležili 70-letnico našega delovanja.

Uvodoma smo se sprehodili skozi zgodovino in izpostavili vse naše pomembne mejnike.

Sledil je govor dekanje Zdravstvene fakultete UL, doc. dr. Martine Oder, ki je poudarila pomen zdravstvenih poklicev in se zahvalila vsem za svoj doprinos k uspehu naše fakultete. Dekanja je nato besedo predala častni gostji dogodka, ge. Mariji Kandus, prvi predstojnici Oddelka za fizioterapijo. Ga. Kandus, ki je pred kratkim praznovala svoj 102. rojstni dan, je goste navdušila že samo s svojim prihodom, njen govor pa je dogodku dodal le še piko na i.

Za dolgoletno sodelovanje smo se zahvalili bivšima sodelavkama, ki sta se upokojili v letu 2023.

Sledila je podelitev Priznanj Zdravstvene fakultete najboljšim študentom za uspeh pri študiju v študijskem letu 2022/2023.

V nadaljevanju so Priznanje Zdravstvene fakultete za vidne dosežke pri obštudijski dejavnosti v študijskem letu 2022/2023 prejeli Katja Krenos, Fazli Gashi in Gregor Jerebic

Podelili smo še Priznanja Zdravstvene fakultete, in sicer zaposlenim, posameznikom ter institucijam, ki so bili v preteklem letu pomemben del v mozaiku uspehov Zdravstvene fakultete.
Priznanja so prejeli:
- priznanje ZF za izjemne dosežke na izobraževalnem področju - viš. pred. mag. Albina Bobnar,
- priznanje ZF za izjemne dosežke pri raziskovalnem delu - izr. prof. ddr. Klemen Bohinc,
- priznanje ZF za znanstvene dosežke mladih sodelavcev - asist. Maja Petrič,
- priznanje ZF za izjemne dosežke pri strokovnem delu - Nataša Malić,
- priznanje ZF za odlično medinstitucionalno sodelovanje - Polona Gorjup.

Za glasbeni del je poskrbela odlična citrarka Tanja Lončar, ki nas je z glasbo popeljala skozi zadnjih 70 let in res pričarala prijetno vzdušje.

Dogodek smo zaključili s prijetnim klepetom in druženjem ob izvrstni pogostitvi.

Celotna fotogalerija.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »