Sekcija študentov zdravstvene nege in babištva ter Zveza študentov medicine Slovenije že nekaj tednov sodelujeta pri reševanju problema pomanjkanja kadra v slovenskih Domovih za starejše občane. Prostovoljci se aktivno vključujejo v delo v domovih, pri tem pa vse bolj opažajo osamljenost, slabše duševno počutje, pomanjkanje veselja in volje med starostniki, ki imajo zaradi strogih omejitev gibanja in prepovedi obiskovanja, že več tednov omejene socialne stike.

Z namenom, da jim povrnejo srečo in upanje, so se odločili, da k sodelovanju povabijo tudi otroke slovenskih osnovnih šol in vrtcev ter njihove vzgojitelje, učitelje in starše.

Vabimo vas, da vsak od tistih otrok, ki bi imel voljo in željo popestriti rutinski vsakdan starostnikov v domovih za starejše občane, nariše oziroma naslika risbico po svoji izbiri, napiše pismo, zgodbo, pesem ali le spodbudno misel, s katerimi verjamejo, da bodo vlili starostnikom kanček upanja in jih opomnili, da niso sami in da mislimo na njih.

Prispevke otroci s pomočjo staršev pošljejo po pošti Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije na naslov Ob železnici 30 A, 1000 Ljubljana, od koder jih bodo razposlali različnim domovom po Sloveniji in jih razdelili naključnim starostnikom.

Verjamemo, da nas pandemija, kljub svojim številnim negativnim platem, povezuje in spodbuja, da si medsebojno pomagamo.

Vsi študenti vam ob priliki tako želijo predvsem obilo veselja in zdravja!

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.