V ponedeljek, 22. junija 2020, je predsednik države g. Borut Pahor, izvajalcem zdravstvene in babiške nege ter študentom za njihovo požrtvovalno in nesebično delo med epidemijo koronavirusa podelil repliko priznanja Jabolko navdiha, ki ga je v imenu strokovnih kolegic in kolegov prevzela predsednica Zbornice – Zveze ga. Monika Ažman. Na svečano podelitev so bili povabljeni študenti zdravstvene nege Zdravstvene fakultete in njihov pedagoški koordinator viš. pred. Robert Sotler.

22 študentov Zdravstvene nege na Zdravstveni fakulteti se je pogumno odločilo pomagati izmučenemu in izčrpanemu zdravstvenemu osebju v domovih, ki jih je COVID-19 najbolj prizadel. Skupaj s študenti medicine so pomagali na najbolj kriznih žariščih v DSO Šmarje pri Jelšah in DSO Ljutomer, za kar sta se jim na prireditvi javno zahvalila predsednik RS in predsednica Zbornice - Zveze.

Visoko priznanje za prostovoljstvo in kolegialni odnos do poklicne skupine naj bo v ponos vsem študentom in navdih vsem naslednjim generacijam študentom naše fakultete.

Iskrene čestitke!

65682116 003

Vir: MMC