Vsako leto, 8. novembra, radiološki inženirji in zdravniki radiologi praznujejo dan odkritja rentgenskih žarkov.

Letos mineva 125 let, odkar je nemški fizik Wilhelm Conrad Roentgen odkril rentgenske žarke oz. rentgensko svetlobo. Tako je v ponedeljek, 9. novembra 2020, v okviru Mednarodnega dneva radiologije in radiološke tehnologije potekal strokovno-znanstveni posvet. Letos je glede na trenutne razmere bila tema COVID-19.

Dogodek so pripravili Katedra za radiološko tehnologije Zdravstvene fakultete UL, Združenje radiologov Slovenije, Društvo radioloških inženirjev Slovenije in Zbornica radioloških inženirjev Slovenije. Na dogodku smo prisluhnili trem predavanjem iz vrst radioloških inženirjev, štirim predavanjem iz vrst zdravnikov radiologov in predavanju svetovno znanega mikrobiologa.

Na dogodku, ki je potekal v virtualnem okolju, je bilo prisotnih 400 poslušalcev, dogodek pa je bil, glede na prejete pohvale s strani poslušalcev, več kot uspešno izveden. 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.