Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Poletna šola 3D tiskanja

Med 4. in 8. septembrom so se študenti oddelka za radiološko tehnologijo skupaj z izr. prof. dr. Nejcem Mekišem na Dunaju udeležili Erasmus+ poletne šole, ki je potekala na temo 3D tiskanja. Poletno šolo ViMiTech Summer School – 3D Visualization in Medicine je priredil Oddelek za radiološko tehnologijo univerze FH Campus Wien.

Pred pričetkom poletne šole so se udeleženci nanjo pripravljali preko oddaljenega dostopa in se spoznali z osnovami. V okviru izobraževanja na FH Campus Wien pa so se seznanili s segmentacijo srca in spodnje čeljusti z namenom 3D tiska. Udeleženci so se spoznali s programski orodji za 3D tisk in s pripravo programov za virtualno resničnost. Poleg delavnice so udeleženci prisluhnili tudi predavanjem strokovnjakov s področja 3D tiska in umetne inteligence. V sproščenem in prijetnem vzdušju so se na poletni šoli družili študenti in visokošolski učitelji iz Slovenije, Portugalske, Grčije, Irske, Egipta, Malte in Avstrije.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »