Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Arhiv obvestil - sanitarno inženirstvo

Študenti 3. letnika študijksega programa Sanitarno inženirstvo so v okviru predmeta Kemijske tehnologije izvedli strokovno ekskurzijo v Osijek in okolico. Ogledali so si nekatere industrijske obrate, med njimi Vodovod Osijek, čistilno napravo v Vukovarju, Osiječko pivovarno (z degustacijo piva), Vinarijo Belje, krajinski park Kopački rit ter Oddelek za biologijo, Univerze Josipa Juraja Strossmayerja, kjer so jih seznanili, kako izvajajo monitoring komarjev. Ekskurzija je potekala v okviru CEEPUS mreže SI-905, katere koordinator je ZF UL. 

Preberite več ...

Spoštovani študentje.

Na Zdravstveni fakulteti organiziramo Mednarodno poletno šolo Higiena površin, ki bo potekala na Zdravstveni fakulteti med 22. in 30. majem 2024. Vsebina poletne šole je posvečena higieni površin v zdravstvu, živilski in farmacevtski industriji, pralnicam perila ter vodovodu. Na poletni šoli sodelujejo tako študentje, kot učitelji iz mednarodnega okolja, zato je namen šole poglobiti znanje na področju površin v higiensko tveganih okoljih.

Preberite več ...

Ob svetovnem dnevu hrane, ki ga vsako leto obeležujemo 16. oktobra, je bila tudi letos v organizaciji CEATM (Central Europe Association of Tourism Management) in EFTN (European Food Technology Network) ter pod pokroviteljstvom Občine Ajdovščina izvedena konferenca v seriji letnih konferenc »Hrana, Prehrana, Zdravje«. Letošnji osrednji slogan svetovnega dneva hrane je bil »Voda je življenje, voda je hrana. Nihče ne sme biti pozabljen.«

Preberite več ...

Ob mednarodnem dnevu higiene rok, ki ga vsako leto obeležujemo 5. maja, želimo opozoriti javnost in posamezne poklicne skupine na pomembnost higiene rok. Umivanje rok je osnovni, enostaven, učinkovit in cenovno dostopen način preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni. Letošnji svetovni dan higiene rok 2023 se pod geslom »SAVE LIVES: Clean Your Hands« osredotoča na pomembnost ozaveščanja o higieni rok in s tem ohranjanja življenj.

Tudi na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani smo se pridružili obeležitvi letošnjega svetovnega dneva higiene rok. Izhajajoč iz gesla »SAVE LIVES: Clean Your Hands« dodatno izpostavljamo pomen tega ukrepa v različnih okoljih in okoliščinah. Umivanje rok kot osnovni preventivni ukrep preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni v našem vsakdanjem življenju je še posebej pomemben v higiensko občutljivih delovnih procesih oz. dejavnostih kot so zdravstvo, higienska nega, živilstvo, vzgoja in izobraževanje (vrtci, šole), institucionalno varstvo starejših (domovi starejših občanov) ipd. Hkrati na tem mestu dodajamo, da je umivanje rok prvi v nizu elementov celostne higiene rok, kamor poleg umivanja uvrščamo tudi razkuževanje, nego, uporabo rokavic in princip nedotikanja.

Preberite več ...

Prof. dr. Tjaša Griessler Bulc, članica Oddelka za sanitarno inženirstvo na Zdravstveni fakulteti, se bo v času od 22. - 24. marca 2023 kot penalistka in predavateljica na temo sonaravnih rešitev in obvladovanja tveganj (Events - Waterlution, Final UNHQ SIDE EVENTS - UN 2023 Water Conference) udeležila prve svetovne konference Združenih narodov o celinskih vodah v New Yorku po zadnjih 50 letih (UN 2023 Water Conference | Department of Economic and Social Affairs).

Preberite več ...

Študentski svet Zdravstvene fakultete vas v sodelovanju z Oddelkom za sanitarno inženirstvo v četrtek, 21.10.2021 ob 15.30 uri vabi k udeležbi na spletnem seminarju Dan izobraževanja študentov sanitarnega inženirstva.

Dogodek bo izveden v spletni obliki prek aplikacije Zoom in je namenjen vsem študentom študijskega programa sanitarno inženirstvo. K sodelovanju smo povabili štiri predavatelje z različnih aktualnih strokovnih področij. Več informacij najdete na informativnem letaku.

Zoom povezava

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »