Znanstveno raziskovalni inštitut ZF vabi na četrtkov seminar, ki bo potekal 10. decembra 2020, s pričetkom ob 13. uri preko platforme ZOOM.

Rezultate raziskovalnega dela bo predstavila doc. dr. Raja Gošnak Dahmane, naslov predavanja Kvantitativna ocena aktivnosti vnetja črevesne stene z ultrazvočnim kontrastnim sredstvom pri otrocih s Crohnovo boleznijo.

Zoom povezava.
Meeting ID: 924 2233 0587
Passcode: 724126

Vabljeni!

Posredujemo vam informacijo o novi številki telefona za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji 080 51 00.

Številka je namenjena vsem osebam, ki zaradi danih razmer občutijo psihično stisko. Med slednjimi se lahko znajde kdorkoli med nami, tudi zaposleni v službah, ki so namenjene takšni ali drugačni podpori prebivalcem. Posredno pa številka lahko koristi vsem tistim, ki se redno srečujejo z različnimi populacijami, z osebami v potencialni ali dejanski stiski oziroma z ranljivejšimi na splošno, ker so le-ti bolj dovzetni za negativne vplive pandemije in zaščitnih ukrepov.

Prilagamo še pripravljen dopis s strani NIJZ.

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020.

Ker želijo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, so pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa so letos vse dogodke prenesli v spletno okolje.

Na spletni strani že lahko poslušate predavanja, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.

Univerza v Warwicku (Združeno kraljestvo) bo od 23. do 27. novembra 2020 na spletu gostila drugi teden (eTeden) zveze EUTOPIA.

Teden zveze EUTOPIA vsakih šest mesecev poveže ključne akterje – študente, raziskovalce, strokovnjake za posamezna področja in strateške partnerje – iz celotne mreže evropske zveze. Univerza v Warwicku bo gostila številne dodatne spletne dogodke, ki bodo odprti za vse in bodo ponudili edinstveno znanje ter omogočili pomembne razprave o temah, ki danes vplivajo na družbo.

Kaj se dogaja?
Program vključuje vrsto delavnic, razprav in odprtih forumov za vprašanja in odgovore, med katerimi lahko izbirate. K sodelovanju v pomembnih aktualnih razpravah v zvezi z visokim šolstvom in širšim globalnim okvirom delovanja smo pritegnili številne ugledne govornike iz vseh naših mrež. Vsa srečanja bodo na voljo na spletu, nekatera pa bodo omejena glede števila sodelujočih, pri čemer bo veljalo načelo »kdor prej pride, prej melje«.

Spodaj najdete nekaj več informacij o tem tednu zveze EUTOPIA, program tedna in povezavo za prijavo na srečanja, odprta za vse.
Dodatne informacije
Program
Povezava za prijavo 

Vljudno vabljeni!

greenEV is a new European project granted by the Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) 2019 Individual Fellowships call of Horizon2020 Programme that aims to develop a novel continuous production of extracellular vesicles (EVs) from a sustainable cellular agriculture system. EVs developed in greenEV will be exploited as nanovectors to deliver bioactives for recipient cells in nutraceutical and cosmeceutical formulations.

greenEV is a two-year project with a total budget of 183 473€ financed by the Research Executive Agency of the European Community. The scientific coordinator is Gabriella Pocsfalvi, Institute of Biosciences and BioResources, BBR-CNR and the experienced researcher is Maneea Mabrouk Abdelkhalk Moubarak from Damanhour University, Egypt. The beneficiary of the grant is the National Research Council of Italy.

Preberite več ...

Obdobje, v katerem smo, lahko v mnogih vzbuja občutek negotovosti in pomanjkanja nadzora nad situacijo, zato je še toliko bolj pomembno, da se v tem času obrnemo vase in se osredotočimo predvsem na to, da se bomo dobro počutili.

V Kariernih centrih so na enem mestu zbrali pregled koristnih informacij na temo psihosocialne in finančne pomoči ter druga gradiva za lažje spoprijemanje z nastalo spremembo. Informacije o virih podpore bodo sproti posodabljali in objavljali na spletni strani Kariernih centrov UL in družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

 

V sredo, 2. decembra 2020, s pričetkom ob 10. uri, bo na Zdravstveni fakulteti potekala svečana podelitev fakultetnih Prešernovih nagrad nagrajencem Zdravstvene fakultete za študijsko leto 2019/2020.

Zaradi trenutne epidemiološke situacije bodo tokrat na podelitvi prisotni samo nagrajenci in dekan Zdravstvene fakultete, doc. dr. Andrej Starc, mentorjem, somentorjem, recenzentom in ostalim povabljencem pa bo omogočeno spremljanje preko spletne aplikacije ZOOM.

 

 

Vljudno vabljeni na Nacionalni posvet ob SVETOVNEM DNEVU AIDSA, ki bo v petek, 27.11.2020, s pričetkom ob 9.00 uri; posvet bo izveden na daljavo, s pomočjo aplikacije GoToTraining.

Nacionalni posvet bo brez kotizacije, prijavite se lahko na tej povezavi. Število mest je omejeno, zato se je na posvet potrebno predhodno prijaviti. Prijave za udeležbo sprejemajo do srede, 25. novembra 2020 oziroma do zapolnitve prostih mest na spletnem naslovu.

Preberite več ...

Obveščamo vas, da uradnih ur v Službi za študijske zadeve in v Vložišču do nadaljnjega ni. Kontaktirate nas lahko preko elektronske pošte ali preko telefona, gradivo lahko naročite preko spleta.

Uradne ure Knjižnice so od ponedeljka do petka, med 9. in 12. uro.

Hvala za razumevanje.

Raziskovalci, študenti in (bodoči) podjetniki – pozor! Po poletnem oddihu bo s svežimi močmi spet čas za nove izzive. Pridružite se energičnemu septembrskemu startu s spletinarjem 'Od raziskovalca do podjetnika', ki bo potekal pod okriljem letošnjega tekmovanja Rektorjeva nagrada za naj inovacijo.

Dr. Mark Pleško, mednarodno aktiven podjetnik, znanstvenik in strasten premagovalec ovir nam bo predstavil svojo izjemno pot od vrhunskega športnika do doktorja znanosti, raziskovalca in direktorja uspešnih podjetij (Cosylab, Tehnodrom, Letrika Sol), skupaj z nepogrešljivimi spoznanji in modrostmi, ki so potrebne za prodor na trgu. Pridobite ključne informacije za uspeh na raziskovalno-podjetniški poti in odkrijte kaj vse se skriva za njegovim motom: »Misli drzno, delaj trdo, bodi skromen in uživaj življenje.«

Pridružite se nam 2. septembra ob 16.00 uri na Zoom-u s klikom na povezavo (za dostop do dogodka je potrebna registracija).

Dogodek organizirata Pisarna za prenos znanja in Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI).

Dijaki in dijakinje, če še ne veste, kaj bi študirali, je brezplačna Poletna šola Kariernih centrov Univerze v Ljubljani odlična priložnost, da se bolje spoznate, spoznate fakultete in akademije Univerze v Ljubljani in vidite, kaj lahko s pridobljeno izobrazbo in poklicem počnete po koncu študija.

Preberite več ...

Univerza CY Cergy Paris bo od 29. junija do 3. julija gostila prvega od šestih mednarodnih dogodkov zveze EUTOPIA (Eweek), načrtovanih v okviru projekta EUTOPIA 2050. Na dogodku bo sodelovalo vseh šest univerz, ki so članice zveze EUTOPIA, to so Univerza v Ljubljani, organizatorica dogodka CY Cergy Paris Université, Vrije Universiteit Brussel, Univerza v Göteborgu, Univerza Pompeu Fabra v Barceloni in Univerza v Warwicku.

Preberite več ...

Univerza v Ljubljani je v tem obdobju, ko se na različne načine spopadamo s težavami glede širjenja koronavirusa, zbrala spletne dogodke, nasvete, priporočila in ponudbe njenih članic ter strokovnih služb rektorata, s pomočjo katerih bomo to obdobje lažje in varneje prebrodili, pa tudi pokazali, da življenje na Univerzi v Ljubljani teče dalje in smo ves čas aktivni. Vsak petek popoldne bomo objavili povezavo do spletnih dogodkov, nasvetov in ponudb za prihajajoči teden. 

Preberite več ...

Spoštovane sodelavke in sodelavci, študenti, zunanji sodelavci, obiskovalci Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani in zainteresirana javnost.

V nadaljevanju podajamo nekaj informacij, povezanih s pojavom koronavirusa SARS-CoV-2 in bolezni, ki jo povzroča (COVID-19). Prilagamo nekaj ključnih navodil in usmeritev, aktualnih obvestil ter povezave do inštitucij, ki sprotno objavljajo relevantne informacije. 

Kaj povečuje tveganje okužbe?

_________________________

Preberite več ...
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.