V skladu s Sklepom o začetku postopka za izvolitev rektorja Univerze v Ljubljani za obdobje 2021-2025 so lahko senati članic Univerze v Ljubljani do četrtka, 25. februarja 2021, do 12. ure, Volilni komisiji Univerze v Ljubljani posredovali obrazložene predloge kandidatov za rektorja. V skladu s predpisanim načinom je prispelo pet predlogov za štiri kandidate, in sicer za prof. dr. Igorja Lukšiča (predlog z UL FDV), prof. dr. Gregorja Majdiča (predlog z UL VF), prof. dr. Igorja Papiča (predlog z UL FE in UL FKKT), prof. dr. Antona Ramšaka (predlog z UL FMF). Vsi kandidati izpolnjujejo formalne pogoje za kandidaturo in z njo tudi soglašajo.

Preberite več ...

V sredo, 24. februarja 2021, je potekala prva Virtualna podelitev diplomskih listin diplomantom 1. stopnje, ki so diplomirali v času od 1. julija 2020 do vključno 30. septembra 2020 in diplomantom 2. stopnje, ki so diplomirali v času od 1. oktobra 2019 do vključno 30. septembra 2020.

Diplomske listine je prejelo 158 diplomantov 1. stopnje in 45 diplomantov 2. stopnje.

Spoštovani diplomanti, iskrene čestitke še enkrat in srečno v "službi zdravja"!

 

 

 

Epidemiološke razmere so nas prisilile, da smo študijsko in delovno okolje prilagodili danim okvirjem, ki so nas večinoma prikovali za računalnike v obliki študija/dela na domu. Aktivne poti do članic in rektorata smo zamenjali za sedeč položaj za zasloni, ki pušča negativne posledice tako na telesnem kot tudi duševnem področju.

Z uvedbo spletnega Aktivnega odmora UL za vse študente in zaposlene na UL vas spodbujamo, da:
- v 10-minutnih gibalnih vajah razbremenite telo,
- izboljšate počutje in zdravje in s tem posledično tudi študijsko/delovno storilnost,
- opravite 10 od priporočenih 30 minut dnevnega gibanja,
- z dnevno rutino povečate svojo gibalno aktivnost in uvedete novo.

Aktivni odmor UL predstavlja sklop razteznih vaj, ki jih lahko izvajate doma ali v pisarni brez dodatnih pripomočkov in predpriprave. Aktivni odmor UL poteka vsak delovnik ob 12.45 uri prek ZOOM povezave (Meeting ID: 340 806 3224) in traja največ 10 minut. 

Vaje izvajata profesorja športne vzgoje Urša Kos in Matjaž Gregorčič, strokovna sodelavca, zaposlena preko projekta Mladi za mlade.

Za več informacij pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vse bodoče študentke in študente vabimo na informativna dneva za dodiplomske študijske programe, ki bosta potekala v petek, 12. in v soboto, 13. februarja 2021.

Zaradi vsem poznane epidemiološke situacije bodo predstavitve posameznih študijskih programov potekale virtualno prek spletne platforme ZOOM in sicer:
- v petek, 12. februarja ob 10. uri,
- v petek, 12. februarja ob 15. uri ter
- v soboto, 13. februarja ob 9. uri.


Povezave do ZOOM predstavitev posameznih študijskih programov:

- BABIŠTVO

- DELOVNA TERAPIJA

- FIZIOTERAPIJA

- LABORATORIJSKA ZOBNA PROTETIKA

- ORTOTIKA IN PROTETIKA

- RADIOLOŠKA TEHNOLOGIJA

- SANITARNO INŽENIRSTVO

- ZDRAVSTVENA NEGA


Za vsa vprašanja glede vpisa, vpisnih točk, pogojev ipd. vam bo v petek, 12. februarja, med 11. in 12. uro na voljo ga. Marjeta Rot, vodja Službe za študijske zadeve.

Povezava: Klepetalnica s Službo za študijske zadeve

V kolikor se klepetalnice ne boste mogli udeležiti, se lahko preko e-pošte obrnete na referentke Službe za študijske zadeve, ki vam bodo z veseljem odgovorile na vsa vaša vprašanja.


Ker pa želimo, da bodoči študenti vsaj malce spoznate notranjost naše fakultete, za vas v petek, 12. februarja, s pričetkom ob 13. uri, pripravljamo t.i. virtualni live potep po Zdravstveni fakulteti, na katerega se boste odpravili skupaj z dvema našima študentoma. Na potepu boste spoznali nekaj naših študentov, morda srečali kakšnega predavatelja, stopili v našo največjo predavalnico, se sprehodili skozi knjižnico in spoznali še ostale kabinete in laboratorije, kjer poteka naš študijski proces. 

Povezava: Potep po Zdravstveni fakulteti

V primeru prevelikega števila udeležencev, bo virtualni potep po ZF dostopen tudi na FB Zdravstvene fakultete.


Za konec vas vabimo, da izpolnite krajši VPRAŠALNIK in sodelujete v nagradni igri. Namreč, med vsemi sodelujočimi bomo izžrebali 5 srečnežev, ki bodo prejeli simbolično darilo Zdravstvene fakultete.

 

Zdravstvena fakulteta bo tudi letos sodelovala na Informativi, sejmu izobraževanj in poklicev, ki bo potekala 22. in 23. januarja, tokrat v virtualni obliki.

Informativa enkrat na leto, pred informativnimi dnevi, na enem mestu ponuja pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini - od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja itd.

Zdravstvena fakulteta bo dogajanje na svoji stojnici obogatila s številnimi webinarji. Člani posameznih oddelkov bodo predstavili posamezne študijske programe in skupaj s študenti odgovarjali na vprašanja bodočih študentov. Služba za študijske zadeve vam bo na voljo za odgovore na vprašanja v zvezi z vpisom in študijem na splošno, oba dneva med 9. in 18. uro pa bodo obiskovalcem v klepetalnici ves čas na voljo naši študenti, ki bodo odgovarjali na vprašanja udeležencev.

Pripravili smo tudi anketo in manjšo nagradno igro.

Preberite več ...

December je čas, ko se spomnimo drug na drugega, se obdarujemo in smo skupaj. Letošnji prazniki bodo drugačni od preteklih, kar pa še ne pomeni, da si med seboj ne moramo polepšati prazničnih dni.

Študentska organizacija Fakultete za socialno delo se je odločila, da skupaj s številnimi drugimi študentskimi organizacijami pripravi dobrodelni projekt za domove starejših občanov z imenom Prijazni plakat. Pri projeku sodeluje tudi Študentska organizacija Pacienti.

Preberite več ...

Znanstveno raziskovalni inštitut ZF vabi na četrtkov seminar, ki bo potekal 10. decembra 2020, s pričetkom ob 13. uri preko platforme ZOOM.

Rezultate raziskovalnega dela bo predstavila doc. dr. Raja Gošnak Dahmane, naslov predavanja Kvantitativna ocena aktivnosti vnetja črevesne stene z ultrazvočnim kontrastnim sredstvom pri otrocih s Crohnovo boleznijo.

Zoom povezava.
Meeting ID: 924 2233 0587
Passcode: 724126

Vabljeni!

Posredujemo vam informacijo o novi številki telefona za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji 080 51 00.

Številka je namenjena vsem osebam, ki zaradi danih razmer občutijo psihično stisko. Med slednjimi se lahko znajde kdorkoli med nami, tudi zaposleni v službah, ki so namenjene takšni ali drugačni podpori prebivalcem. Posredno pa številka lahko koristi vsem tistim, ki se redno srečujejo z različnimi populacijami, z osebami v potencialni ali dejanski stiski oziroma z ranljivejšimi na splošno, ker so le-ti bolj dovzetni za negativne vplive pandemije in zaščitnih ukrepov.

Prilagamo še pripravljen dopis s strani NIJZ.

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020.

Ker želijo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, so pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa so letos vse dogodke prenesli v spletno okolje.

Na spletni strani že lahko poslušate predavanja, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.

Univerza v Warwicku (Združeno kraljestvo) bo od 23. do 27. novembra 2020 na spletu gostila drugi teden (eTeden) zveze EUTOPIA.

Teden zveze EUTOPIA vsakih šest mesecev poveže ključne akterje – študente, raziskovalce, strokovnjake za posamezna področja in strateške partnerje – iz celotne mreže evropske zveze. Univerza v Warwicku bo gostila številne dodatne spletne dogodke, ki bodo odprti za vse in bodo ponudili edinstveno znanje ter omogočili pomembne razprave o temah, ki danes vplivajo na družbo.

Kaj se dogaja?
Program vključuje vrsto delavnic, razprav in odprtih forumov za vprašanja in odgovore, med katerimi lahko izbirate. K sodelovanju v pomembnih aktualnih razpravah v zvezi z visokim šolstvom in širšim globalnim okvirom delovanja smo pritegnili številne ugledne govornike iz vseh naših mrež. Vsa srečanja bodo na voljo na spletu, nekatera pa bodo omejena glede števila sodelujočih, pri čemer bo veljalo načelo »kdor prej pride, prej melje«.

Spodaj najdete nekaj več informacij o tem tednu zveze EUTOPIA, program tedna in povezavo za prijavo na srečanja, odprta za vse.
Dodatne informacije
Program
Povezava za prijavo 

Vljudno vabljeni!

greenEV is a new European project granted by the Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) 2019 Individual Fellowships call of Horizon2020 Programme that aims to develop a novel continuous production of extracellular vesicles (EVs) from a sustainable cellular agriculture system. EVs developed in greenEV will be exploited as nanovectors to deliver bioactives for recipient cells in nutraceutical and cosmeceutical formulations.

greenEV is a two-year project with a total budget of 183 473€ financed by the Research Executive Agency of the European Community. The scientific coordinator is Gabriella Pocsfalvi, Institute of Biosciences and BioResources, BBR-CNR and the experienced researcher is Maneea Mabrouk Abdelkhalk Moubarak from Damanhour University, Egypt. The beneficiary of the grant is the National Research Council of Italy.

Preberite več ...

Obdobje, v katerem smo, lahko v mnogih vzbuja občutek negotovosti in pomanjkanja nadzora nad situacijo, zato je še toliko bolj pomembno, da se v tem času obrnemo vase in se osredotočimo predvsem na to, da se bomo dobro počutili.

V Kariernih centrih so na enem mestu zbrali pregled koristnih informacij na temo psihosocialne in finančne pomoči ter druga gradiva za lažje spoprijemanje z nastalo spremembo. Informacije o virih podpore bodo sproti posodabljali in objavljali na spletni strani Kariernih centrov UL in družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

 

V sredo, 2. decembra 2020, s pričetkom ob 10. uri, bo na Zdravstveni fakulteti potekala svečana podelitev fakultetnih Prešernovih nagrad nagrajencem Zdravstvene fakultete za študijsko leto 2019/2020.

Zaradi trenutne epidemiološke situacije bodo tokrat na podelitvi prisotni samo nagrajenci in dekan Zdravstvene fakultete, doc. dr. Andrej Starc, mentorjem, somentorjem, recenzentom in ostalim povabljencem pa bo omogočeno spremljanje preko spletne aplikacije ZOOM.

 

 

Vljudno vabljeni na Nacionalni posvet ob SVETOVNEM DNEVU AIDSA, ki bo v petek, 27.11.2020, s pričetkom ob 9.00 uri; posvet bo izveden na daljavo, s pomočjo aplikacije GoToTraining.

Nacionalni posvet bo brez kotizacije, prijavite se lahko na tej povezavi. Število mest je omejeno, zato se je na posvet potrebno predhodno prijaviti. Prijave za udeležbo sprejemajo do srede, 25. novembra 2020 oziroma do zapolnitve prostih mest na spletnem naslovu.

Preberite več ...

Obveščamo vas, da uradnih ur v Službi za študijske zadeve in v Vložišču do nadaljnjega ni. Kontaktirate nas lahko preko elektronske pošte ali preko telefona, gradivo lahko naročite preko spleta.

Uradne ure Knjižnice so od ponedeljka do petka, med 9. in 12. uro.

Hvala za razumevanje.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.