Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Arhiv obvestil - splošno

V organizaciji Mednarodnega zdravstvenega foruma ZF  bo v torek, 22. 8. 2023, ob 10.00 uri, v predavalnici P18, potekalo predavanje, na katerem bosta gostujoča predavatelja predstavila temi: Phase separation and electric field responses of anionic lipid membranes: a coarse-grained molecular dynamics study ter Effect of charged lipids on the dynamics of water molecules and ions by molecular simulations.

Preberite več ...

Drage študentke in študenti Zdravstvene fakultete.

V preteklih dneh se Slovenija sooča s poplavami, kakršnih v zgodovini ne pomnimo. Neustavljiva voda je uničila številne domove, gospodarske objekte ter poškodovala šole, vrtce in zdravstvene domove. Poplave navkljub zmanjšanemu deževju še vedno vztrajajo. Nekaterim poti do doma ali do službe ostajajo onemogočene. Posledice čutijo tudi v domovih starejših občanov, kjer zaradih hudih kadrovskih stisk pozivajo na pomoč študente in dijake zdravstvenih smeri za kratkotrajno delo v DSO-jih po različnih delih Slovenije.

Preberite več ...

Obveščamo vas, da bo Zdravstvena fakulteta v mesecu avgustu odprta po naslednjem urniku:

1.8. - 18.8.2023 - od 6.30 do 16. ure; izjema: 14.8. in 15.8. 2023 – zaprto,
21.8 - 31.8.2023 - od 6.30 do 18.ure; izjema: 24.8. in 29.8. - od 6.30 do 20.30 ure.

Skupina študentk različnih zdravstvenih ved, med njimi tudi študentke Zdravstvene fakultete UL, se avgusta odpravljajo na humanitarno odpravo v Gano pod okriljem skupine Fizioterapevti brez meja ter organizacije Ansung education & development in rural Ghana.

Tam bodo tri tedne pomagale v lokalnem zdravstvenem centru in na terenu na področju naselja Larabanga, na skrajnem severu države, ki spada med najbolj revna področja v državi in kjer si številni prebivalci ne morejo privoščiti fizioterapije ter drugih zdravstvenih storitev.

Preberite več ...

Inovacijski sklad UL je namenjen raziskovalcem UL, ki imate tehnologijo ali rešitev za že identificirane izzive, a vam manjka korak ali dva, da jo pripeljete bližje uresničitvi.

Višina prejetih sredstev na posamezni projekt: do 25.000 EUR.

Preberite več ...

Zdravstveni dom Ljubljana v skupni organizaciji z Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani,  napoveduje 2. mednarodno znanstveno konferenco v primarnem zdravstvu z naslovom: »Interprofessional team work and quality in health care«, ki bo potekala 23. - 24. novembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Preberite več ...

Ekipa Zdravstvene fakultete bo v sredo, 31. maja, v športni dvorani BAZA (Pesarska cesta 12, 1000 Ljubljana), igrala tekmo za 1. mesto v ženski univerzitetni odbojkarski ligi.

Vabimo vas, da pridete osebno podpret naše punce in da jim skupaj s tribun izkažemo glasno podporo.

Predvideni urnik tekem in podelitve:
19:55 – Tekma za 1. mesto ženske univerzitetne odbojkarske lige 2022/2023; FDV : ZF
22:15 – Podelitev pokalov in medalj za 2. in 1. mesto v ženski in moški UOL

 

Študentke, študente in zaposlene UL vabi na povezovalno-družabni dogodek Tekmovanje Univerze v Ljubljani v velikem kanuju, ki bo potekalo v sredo, 31. maja 2023, ob 14. uri na Ljubljanici. Tekmovanje je organizirano v sodelovanju s Kajak kanu klubom Ljubljana in poteka ob zaključku študijskega procesa, svetovnemu dnevu športa in ob 60-letnici športa na Univerzi v Ljubljani.

Preberite več ...

V torek, 23. maja, vabljeni na tradicionalni Študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen: ob prijavi boste lahko oddali izdelke za higiensko oskrbo in prehranske izdelke za družine v stiski v Sloveniji. Prvih 1.000 udeležencev v cilju prejme spominsko majico 30. študentskega teka na grad. Pridruži se nam tudi ti.

Preberite več ...

Zdravstvena fakulteta v Zagrebu (Zdravstveno Veleučilište Zagreb) v sodelovanju z Zdravstveno fakulteto Univerze v Ljubljani in drugimi relevantnimi zdravstvenimi fakultetami v državah, kjer živijo pripadniki romske narodne manjšine, izvaja pomembno raziskavo o stereotipih in socialni distanci medicinskih sester in drugih zdravstvenih delavcev do pripadnikov romske narodne manjšine (Romi) kot upravičencev do zdravstvenega varstva.

Preberite več ...

V sredo, 24. maja 2023, bomo na prireditvi ob Dnevu Zdravstvene fakultete podelili priznanja Zdravstvene fakultete najbolj zaslužnim sodelavcem. Priznanja bodo prejeli tudi študenti za uspeh pri študiju in za vidne dosežke pri obštudijskih dejavnostih v preteklem študijskem letu.

Veliko moških se občasno ali pogosteje sooča z motnjami erektilne funkcije, kar lahko izraziteje vpliva na njihovo psihofizično počutje. Vzroki za erektilno motnjo so različni in vključujejo: hormonske, nevrogene, vaskularne in psihične motnje. Na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani, je ekipa strokovnjakov za vas pripravila klinično raziskavo z namenom ugotavljanja izboljšanja vaše erektilne funkcije z uporabo stola za impulzno magnetno stimulacijo penisa. Dosedanje študije omenjajo to metodo kot zelo učinkovito. V študijo se bodo vključevali zdravi posamezniki (izboljšanja spolne funkcije) in posamezniki, ki imajo že motnjo spolne funkcije.

Preberite več ...
Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »