Karierni centri UL med 4. in 8. julijem 2022 organizirajo niz brezplačnih delavnic, s katerimi boste okrepili svoje socialne, komunikacijske in računalniške kompetence. Kakovostne delavnice z izbranimi strokovnjaki, ki bodo potekale v živo na različnih fakultetah Univerze v Ljubljani, vam prinašajo znanja, s katerimi izboljšujete svojo zaposljivost. Študentke in študente Univerze v Ljubljani vabimo k prijavi in udeležbi!

Preberite več ...

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani v Laboratoriju za biokibernetiko razpisujejo mesto mladega raziskovalca s področja razvoja tehnologij in postopkov zdravljenja na osnovi elektroporacije. Raziskave, ki jih delajo v skupini, so zelo interdisciplinarne, tako lahko kandidati prihajajo s kateregakoli naravoslovnega ali inženirskega področja.

Preberite več ...

Na Kongresnem trgu pred rektoratom Univerze v Ljubljani se bo v četrtek, 23. junija 2022, ob 11. in 18. uri zbralo skoraj 350 doktoric in doktorjev znanosti ter prejemnic in prejemnikov priznanj za pomembna umetniška dela. Ker želimo promociji znanosti, umetnosti in doktorskega študija nameniti več pozornosti, bomo prvič organizirali promocijo novih doktoric in doktorjev znanosti ter podelitev priznanj za pomembna umetniška dela na javnem prostoru, na Kongresnem trgu.

Preberite več ...

Zveza reševalcev iz vode vabi v svoje vrste nove kandidate za reševalce iz vode. 

Nudijo možnost financiranja usposabljanja ob pogoju, da kandidat oddela poletno sezono (24.6 - 24.9.) na kopališčih v Ljubljani (Kolezija, Kodeljevo, Fakulteta za šport in Tivoli). Možnost zaposlitve oz. podaljšanja.

Preberite več ...

Prijaviteljice in prijavitelji projektov ERC, vljudno vabljeni na drugo delavnico na temo kriterijev ocenjevanja in primerov uspešnih projektov ERC, z naslovom »Understanding the evaluation criteria  & Examples of successful ERC projects from all three panels (PE, LS and SSH)«. Delavnica bo v sredo, 25. maja 2022, ob 15. uri v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani. Prijave pa zbiramo TUKAJ do 23. maja 2022.

Preberite več ...

Peti pogovor v okviru razprav (Spre)govori znanost, ki bo v četrtek, 26. maja 2022, ob 18. uri v živo na http://aktv.si/, bo tokrat namenjen posledicam epidemije covida-19 na gibalne sposobnosti otrok. Epidemija je povzročila največji upad gibalne učinkovitosti slovenskih otrok v zgodovini, je pokazala raziskava SLOfit šolarji, ki jo že od leta 1982 izvaja Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani.

Preberite več ...

Vljudno vabljeni na informativni dan za vpis na doktorski študij Bioznanosti, ki bo potekal v sredo, 25. maja 2022 ob 16. uri, v veliki predavalnici prof. dr Janeza Hribarja, v stavbi dekanata Biotehniške fakultete, Jamnikarjeva 101, 1000 Ljubljana. Parkirišče je zagotovljeno ob stavbi.

Poleg predstavitve študijskega programa Bioznanosti, postopka prijave in vpisa vam bodo podali koristne splošne informacije o poteku študija, predstavili status mladega raziskovalca ter možnosti izmenjav s tujino: Erasmus+.

Iščemo najboljšo inovacijo Univerze v Ljubljani v letu 2022. Rektorjeva nagrada je tradicionalno tekmovanje, ki spodbuja inoviranje na Univerzi v Ljubljani in pomaga inovatorjem na poti do trga. Organizirata ga Univerza v Ljubljani (UL) in Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI). Že tretje leto zapored smo tekmovanje razdelili v dve kategoriji, kategorijo študentk/študentov in alumen/alumnov ter kategorijo raziskovalk/raziskovalcev, redno zaposlenih na Univerzi v Ljubljani. K prijavi vabimo vse, ki imate tehnološke ali netehnološke inovacije in inovativne podjetniške ideje. Rok za prijavo je 18. september 2022 do 23.59 ure. Svoje inovacije prijavite prek spletnega obrazca.

Preberite več ...

V Mreži klubov alumnov, katere del je tudi naš klub alumnov, letos začenjamo z Alumniteko – ciklom pogovorov z alumni za alumne

Prva Alumniteka bo potekala v četrtek, 12. maja 2022 ob 18. uri na Biotehniški fakulteti. Poleg alumnov ste lepo vabljeni tudi študenti – registrirajte se v portal alumnov in se prijavite na dogodek. Prvi v seriji pogovorov se bo dotikal aktualne teme hrane in prehranjevanja. Marsikdo izmed nas se sprašuje, kako se odgovorno in razumno prehranjevati – v odnosu do sebe, svojega počutja, telesa in finančnih zmožnosti ter v odnosu do okolja.

Preberite več ...

Vabljeni na 14. študentsko konferenco s področja zdravstvenih ved, ki jo letos organizira Alma Mater Europaea in bo potekala pod naslovom »Prihodnost zdravstvene stoke je vstop študentov v raziskovalno delo«.

Dogodek bo potekal v petek, 13. maja 2022, online. Sodelujejo tudi študenti Zdravstvene fakultete.

Prijava in program.

Študentke, študenti, alumne, alumni, zaposlene, zaposleni Univerze v Ljubljani (UL), vabljeni na Pot ob žici.

Z univerzitetnega zbirnega mesta na ploščadi pred Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakulteto za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (Večna pot 113) se bomo v soboto, 7. maja 2022, ob 7. uri skupaj podali na 32,4 kilometre dolgo pot in jo pod motom »UL na Poti ob žici 2022« v sproščenem vzdušju premagali v celoti ali le del.

Preberite več ...

V torek, 14. junija 2022, bomo na prireditvi ob Dnevu Zdravstvene fakultete podelili priznanja Zdravstvene fakultete za pretekla tri leta ter Prešernove nagrade študentom za študijsko leto 2020/2021. Priznanja bodo prejeli tudi študenti za uspeh pri študiju in za vidne dosežke pri obštudijskih dejavnostih v preteklem letu.

Po prireditvi bomo otvorili prenovljeno Galerijo dekanov v preddverju dekanata.

Po spletni izvedbi podelitev nagrade Mentor leta preteklih dveh let (20192020), bodo letos že trinajstič zapored podelili nagrado najboljšim mentoricam in mentorjem doktorskih študentk in študentov v Sloveniji, tokrat ponovno v živo.

Slavnostna podelitev, ki jo bodo tradicionalno soorganizirali skupaj z Javno agencijo za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, bo potekala predvidoma 19. maja 2022 od 18. do 19. ure v dvorani prof. dr. Janeza Hribarja na Biotehniški fakulteti UL.

Preberite več ...

Objavljen je Razpis za vpis v magistrske študijske programe v študijskem letu 2022/2023.

Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani ima razpisana mesta na naslednjih študijskih programih:

Fizioterapija - 17 mest (redni študij),
Radiološka tehnologija - 30 mest  (redni študij),
Sanitarno inženirstvo - 20 mest (redni študij),
Zdravstvena nega - 20 mest (redni študij) in 10 mest (izredni študij).

Rok za oddajo prve prijave je 5. september 2022, rok za oddajo druge prijave na morebitna prosta mesta je 30. september 2022.

Informativni dan za magistrske študijske programe na Zdravstveni fakulteti bo 1. junija 2022 ob 15.30 uri.

Rdeči križ Slovenije organizira Krvodajalsko akcijo ŠOU Ljubljana, ki bo potekala 7. aprila 2022, med 7. in 15. uro, v Zavodu RS za transfuzijsko medicino na Šlajmerjevi ulici v Ljubljani.

Za darovanje krvi se naročite od 4. aprila 2022 dalje, na eno od tel. št.: 051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

Preberite več ...
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.