Peti pogovor v okviru razprav (Spre)govori znanost, ki bo v četrtek, 26. maja 2022, ob 18. uri v živo na http://aktv.si/, bo tokrat namenjen posledicam epidemije covida-19 na gibalne sposobnosti otrok. Epidemija je povzročila največji upad gibalne učinkovitosti slovenskih otrok v zgodovini, je pokazala raziskava SLOfit šolarji, ki jo že od leta 1982 izvaja Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani.

O generaciji brez gibanja bodo v tokratni oddaji (Spre)govori znanost razpravljali dr. Ranko Rajović, izr. prof. dr. Petra Došenović Bonča in prof. dr. Gregor Jurak. Pogovor bo moderirala mag. Nataša Briški, med razpravo pa boste lahko na spletni strani aktv.si zastavljali vprašanja tudi gledalci in gledalke, zato vljudno vabljeni k spremljanju in aktivni udeležbi.

Televizijska pogovorna oddaja (Spre)govori znanost nastaja v koprodukciji Univerze v Ljubljani in Akademske televizije (AKTV).

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.