Na študentsko življenje ima večina med nami lepe spomine. Pri delu s študentkami in študenti pa spoznavamo, da je za marsikaterega študenta izkušnja precej drugačna. Marsikdo mora za to, da lahko študira, služiti denar s študentskim delom za kritje stroškov najemnine, hrane, nakupa študijskih pripomočkov idr. Mnogo študentk in študentov poleg tega pomaga še svojcem, se srečuje z zdravstvenimi težavami, smrtjo v družini, nasiljem in drugimi stiskami. Trenutne razmere v svetu in višanje cen življenjskih potrebščin prinašajo nove izzive in stiske med študenti. Zato v okviru dobrodelne akcije SRČNA UL v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) ponovno zbiramo sredstva za študente Univerze v Ljubljani (UL), ki so se znašli v finančni stiski.

Sredstva zbiramo na transakcijskem računu ZPMS, ki tudi sodeluje pri končni razdelitvi sredstev študentkam in študentom v finančni stiski.

K srčnemu ravnanju vabimo vse zaposlene na Univerzi Ljubljani pa tudi vse druge, ki si lahko privoščite darovati tistim izmed nas, ki s svojimi dohodki ne morejo kriti življenjskih stroškov.

Pošljite SMS sporočilo na številko 1919 s ključno besedo SRCNAUL5 in prispevali boste 5 evrov, ali pa SRCNAUL10 in prispevali boste 10 evrov.

Prispevate lahko tudi z nakazilom na transakcijski račun ZPMS ali s sklenitvijo donatorske pogodbe.

Z zbranimi sredstvi bomo študentkam in študentom, ki se bodo prijavili na razpis za pomoč, pomagali pri plačilu najemnine in bivanjskih stroškov, nakupu hrane in oblek, študijskega materiala in študiju namenjene računalniške opreme. Rok za prijavo na razpis je 30. november 2022.

Več informacij, tako za donatorje kot za študentke in študente v finančni stiski, je na voljo na spletni strani srcna.uni-lj.si.

qrsrcna

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.