Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. EMEC 22

Sodelavke Raziskovalnega inštituta Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani in obenem članice Evropskega združenja za kemijo in okolje (The European Association of Chemistry and the Environment – ACE) smo sprejele vabilo za organizacijo konference EMEC22 (22nd European Meeting on Environmental Chemistry). Konferenca je enkrat letno, vsakokrat v drugi državi s 120 do 150 udeleženci. Letos bo potekala od 5. do 8. decembra v Ljubljani. Konference EMEC so pričakovan in odmeven dogodek, ki ob koncu leta privabi ugledne mednarodne znanstvenike in raziskovalce s področja kemije okolja in z njo povezanih sorodnih področij. Vzpodbuja in krepi mednarodne povezave med znanstveniki, raziskovalci, predstavniki družbe tako na vladni kot nevladni strani. Omogoča sodoben način izmenjave mnenj in kompetenc, ki utirajo pot k reševanju prihodnjih globalnih izzivov povezanih z ohranjanjem zdravja ljudi in okolja.

Naše glavno mesto bo zagotovo očarljiv gostitelj! Po dveh letih korona izzivov, si želimo, da slovensko gospodarsko in kulturno središče z mladostnim študentskim pridihom zablesti pred domačimi in tujimi gosti. Veseli smo našega poslanstva znanstvenega povezovanja in gospodarske promocije, ki se ob takem dogodku obeta. Ponosni smo, da se srečujemo v Sloveniji, kjer se poglobljena znanja in spoznanja delijo med ljudmi, osebno, s stiskom rok in jasno besedo. 

V imenu organizacijskega odbora v sestavi: doc. dr. Mojca Bavcon Kralj (vodja organizacijskega odbora, Zdravstvena fakulteta, UL), prof. dr. Polonca Trebše (vodja znanstvenega odbora, Zdravstvena fakulteta, UL), dr. Franja Prosenc (so-vodja znanstvenega odbora, Univerza v Leedsu, Velika Britanija), Urška Šunta (mlada raziskovalka, Zdravstvena fakulteta, UL ), dr. Lara Čižmek (Inštitut Ruđer Bošković, Zagreb, Hrvaška); Nevena Antić (Inštitut za kemijo, tehnologijo in metalurgijo, Univerza v Beogradu, Srbija), vas vabimo, da vzpostavite stik s tematikami s področja kemije okolja in predavatelji, ki se bodo v tem času mudili v Ljubljani. Letošnje teme zajemajo trenutne globalne okoljske izzive (tla, voda, atmosfera, trajnostni razvoj) in interdisciplinarno področje One health (javno zdravje, zdravje okolja, živali in rastlin). 

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »