Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. ClinicalModelling

1.10.2023 se je pričel izvajati nov mednarodni Erasmus+ projekt ClinicalModelling – Video-modeling approach to the initial and continous professional development of surgeries teams v katerem je Univerza v Ljubljani, Zdravstvena fakulteta eden izmed partnerjev projekta. Idejni vodja ter prijavitelj je Escola Superior de Saude de Santa Maria (PT), partnerji pa poleg UL ZF še Surgeonmate (PT), INOVA+ - Innovation services, SA (PT), Splošna bolnišnica Novo mesto (SI), Uniwersytet Jagiellonski (PL), Universidad de Santiago de Compostela (ES), Hospital de Santa Maria Porto (PT), IDIS – Instituto de Investigacon Sanitaria Santiago de Compostela (ES) ter Servizo Galego de Saude (ES).

Glavni cilji projekta so:
1) podpora učenju v zdravstvu z uporabo pristopov video modeliranja in video samomodeliranja,
2) uporaba pametnih očal za snemanje video posnetkov za učenje kirurgov in medicinskih sester ter za podporo analizam in učenju pa podlagi simuliranih operativnih posegov na univerzah,
3) krepitev kompetenc študentov in spodbujanje njihove pripravljenosti za vseživljenjsko učenje ter
4) ustvarjanje temeljev za širitev izobraževalnega pristopa za specializante medicine in pripravnike zdravstvene nege.  

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »