Vabimo vas, da se pridružite prvemu panevropskemu hackathonu #EUvsVirus, kjer je Ministrstvo za javno upravo, z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Tehnološkim parkom Ljubljana in partnerji slovenskega podjetniškega ekosistema, izvedbeni partner za Slovenijo. Zadnji rok za prijavo je sreda, 22. april 2020.

Slovenija v sodelovanju z Evropsko komisijo in državami članicami EU organizira prvi panevropski hackathon, ki bo naslavljal teme razvoja inovativnih rešitev za različne globalne izzive, izhajajoče iz pandemije COVID-19. Hackathon bo povezal evropsko civilno družbo, inovatorje, partnerje in investitorje iz celotne Evrope.

Panevropski hackathon, ki bo potekal med 24. in 26. aprilom 2020, bo predvidoma združil do 60.000 udeležencev iz celotne Evrope. Predstavlja enega izmed mehanizmov skupnega odziva EU na izzive, ki jih je razkrila pandemija COVID-19. Več informacij (v angleškem jeziku) je na voljo na posebni spletni strani EUvsVirus in preko spletnih družbenih omrežij (Twitter, Facebook, LinkedIn)

Vabljeni k spremljanju dogodka v slovenskem jeziku preko Facebooka.

V okviru priprav na hackathon je organizacijska skupina na ravni EU identificirala 6 ključnih izzivov, h katerim je mogoče prispevati, in sicer:
- Zdravje in življenje,
- Neprekinjeno poslovanje,
- Družbena in politična kohezivnost,
- Delo in učenje na daljavo,
- Digitalne finance in
- Drugo.

Kako lahko sodelujete? 

Posamezniki in skupine
Hackathona se lahko udeležite posamezniki in/ali skupine, ki se odločite nasloviti enega od naštetih 6 skupnih izzivov, ki so bili identificirani na ravni EU. Prijava posameznikov in/ali skupin poteka preko enotne spletne točke EU

Institucije in organizacije
K sodelovanju pri hackathonu vabimo tudi zainteresirane visokošolske institucije, gospodarstvo, civilno družbene organizacije, javne institucije ter MSP-je, ki bi želeli kot partnerji na različne načine sodelovati in podpreti izvedbo hackathona. Sodelujete lahko z zagotavljanjem mentorjev, sponzoriranjem zmagovalnih ekip, zagotavljanjem orodij in nagrad, sodelovanjem v evalvacijskih skupinah, diseminacijo informacij in drugo.

Prijava posameznikov in/ali skupin poteka preko enotne spletne točke EU. Zadnji rok za prijavo je sreda, 22. april 2020.

Del naraščajoče mreže institucionalnih podpornikov lahko postanete s prijavo na enotni spletni točki EU.

Več informacij in statistiko prijav Slovenije si oglejte na povezavi.

Vabljeni!

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.