Delovni terapevt je zdravstveni delavec, ki pomaga posamezniku, ki se sooča z boleznijo, poškodbo ali drugimi problemi, omogočiti bolj zadovoljno in/ali bolj lažje samostojnejše delovanje v vsakodnevnem življenju. K posamezniku pristopa individualno in ga obravnava celostno.

Delovni terapevti 27. oktobra obeležujejo Svetovni dan delovne terapije. Svetovni dan delovne terapije je glas svetovnega združenja 92 nacionalnih združenj delovnih terapevtov širom sveta (WFOT) in ob enem priložnost ozaveščanja javnosti o strokovnih dosežkih na področju delovanja delovnih terapevtov in promoviranja stroke v lokalni skupnosti, na ravni države in v izven njenih meja.

Humanost poklica delovnega terapevta se ne odraža le med posamezniki, ki poklic opravljajo, temveč tudi med ljudmi, ki se z delovnimi terapevti srečujejo kot uporabniki ali zunanji opazovalci.

Čestitke vsem delovnim terapevtom.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.