Simulacijski center Zdravstvenega doma Ljubljana vas vabi na strokovni dogodek "Best CPR Team", ki bo letos že 5. leto zapored potekal 7. in 8. maja 2021 v SIM centru v prostorih ZD Ljubljana na Metelkovi 9 v Ljubljani, s pričetkom ob 9.00 uri, z namenom krepitve znanja zdravstvenih timov in nezdravstvenih delavcev v kriznih situacijah v zdravstvu.

V zdravstvu je zaželeno, da se vedno pogosteje uporablja interdisciplinarni pristop k pacientom, torej sodelovanje različnih strokovnjakov. Zato bo dogodek “Best CPR team”  letos prvič priložnost, kjer se bodo ob pacientu srečali strokovnjaki iz različnih strok (medicina, zdravstvena nega, socialno delo).

Z vrhunsko najsodobnejšo opremo in z naprednimi simulacijami v zdravstvu bomo ustvarili pogoje, ki se bodo zelo približali realnemu kliničnemu okolju. Obravnava kriznih situacij v zdravstvu je za ves tim stresna izkušnja, saj se z njimi ne srečujejo vsakodnevno (reanimacija otroka ter komunikacija s starši tega otroka, obravnava agresivnega pacienta,…). Ker je delež takih situacij nizek, je pomembno, da se zdravstveni delavci in zdravstveni sodelavci usposabljajo skupaj, saj s tem pridobijo zaupanje v svoje znanje in sposobnosti, ter tako zmanjšajo stres, ki nastane ob nudenju pomoči. Z interdisciplinarnim izobraževanjem se dodatno zmanjšuje nastanek napak v klinični praksi.

Tim bo v samo enem dnevu doživel več različnih simulacij, kar predstavlja izjemno priložnost izboljšati znanje na področju reanimacije in implementiranje dobrih praks v svoje delovno okolje.

Strokovno usposabljanje Best CPR team je namenjeno zdravstvenim delavcem (zdravnikom, dipl. medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, študentom zdravstvenih in medicinskih fakultet) ter nezdravstvenim delavcem (socialnim delavcem, študentom socialnega dela), ki se bodo na simulacijah srečevali ob pacientu.

Letošnji program je že objavljen na njihovi spletni strani.

Na strokovno usposabljanje se lahko prijavite preko e-prijavnice: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Prijave sprejemajo do zasedbe prostih mest. Število prijav je omejeno.
Kotizacija na strokovnem usposabljanju znaša 500 € z DDV za celoten zdravstveni tim (5 udeležencev) ali 100 € z DDV za posameznega socialnega delavca.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.