Univerza v Ljubljani mora biti prostor, v katerem spoštujemo dostojanstvo študentk in študentov ter zaposlenih. K temu bo pripomogel tudi večji poudarek na ozaveščanju o razumevanju koncepta dostojanstva, zato vas vabimo na okroglo mizo o prepoznavanju in preprečevanju nasilja v akademskem okolju, ki bo potekala v petek, 9. aprila 2021, prek Zoom-a.

Na srečanju bomo obravnavali naslednje teme: kako prepoznati nasilje in spolno nadlegovanje; kako ga prijaviti; kako prepoznati, če sami izvajamo nasilje; kakšne oblike podpore ponuditi osebam, ki so bile žrtve nadlegovanja; kako razvijati ničelno toleranco do nasilja, spolnega nadlegovanja, in kako razvijati okolje, kjer se bodo vsi udeleženci in udeleženke, ne glede na spol, spolno usmerjenost, identiteto, ekonomski status, veroizpoved, starost in položaj na Univerzi v Ljubljani počutili varne in bo spoštovano njihovo dostojanstvo.

Okrogli mizi bo vodila prof. dr. Darja Zaviršek. O pomembnosti ozaveščanja o nasilju ter možnostih pravne in psihosocialne zaščite žrtve bodo spregovorili:
- prof. dr. Barbara Novak, prorektorica Univerze v Ljubljani,
- Katja Zabukovec Kerin, predsednica Društva za nenasilno komunikacijo,
- Sara Svati Sharan in Nesa Vrečer, predstavnici Rezistence,
- Jasna Zakonjšek, Odvetniška pisarna Zakonjšek d.o.o.,
- Jasna Podreka, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani.

Za zaposlene na Univerzi v Ljubljani
Okrogla miza bo potekala v petek, 9. aprila 2021, ob 10.30 prek Zoom povezave.
Prijavite se prek Sharepointa.

Za študentke in študente Univerze v Ljubljani
Okrogla miza bo potekala v petek, 9. aprila 2021, ob 13. uri prek Zoom povezave.
Prijavite se prek portala POPR.

Več informacij.

 

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.