Posnetek webinarja


Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani v četrtek, 15. aprila 2021, ob 15. uri organizira spletni seminar COVID-19: pogled v prihodnost. Gosta bosta prof. dr. Janez Tomažič in prof. dr. Alojz Ihan.

Po enem letu od pojava bolezni COVID-19, novi koronavirus še naprej pesti svet in greni naš vsakdanjik. Kakšna bo prihodnost novega koronavirusa, ki je v letu 2020 povzročil več kot 1,5 milijona smrti? Postavlja se veliko vprašanj in možnih poti pandemije. Eno pomembnejših vprašanj je, ali bo novi koronavirus postal endemičen, kar pomeni, da bo krožil v neprecepljenih »žepih« globalne populacije. Kako pomembni so rezervoarji okužb v otroški populaciji? Kako pomembne so za bližnjo in bolj oddaljeno prihodnost različice virusa s trenutno najbolj neugodno južnoafriško (B.1.351) varianto na čelu? Postavlja se tudi vprašanje, ali bomo s cepljenjem uspeli doseči čredno imunost v posameznih državah, regijah, kontinentih itd.? Ali bo že jeseni potrebno poživitveno cepljenje s cepivom, ki bo usmerjeno proti novim različicam SARS-Cov-2? In ne nazadnje, zakaj bi bila učinkovita zdravila tako zelo pomembna. Na vsa ta vprašanja bosta skušala odgovoriti prof. dr. Janez Tomažič in prof. dr. Alojz Ihan.

Vljudno vabljeni!

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.