Geslo letošnjega mednarodnega dneva babic, ki ga obeležujemo 5. maja, se glasi Babice z ženskami: praznujte, dokažite, aktivirajte, združite se – naš čas je ZDAJ!.

Vsako leto 5. maja babice, ženske, dekleta, partnerji in podporniki babic z različnimi dejavnostmi proslavijo mednarodni dan babic. Letos bodo te dejavnosti zaradi epidemije COVID-19 in varnostnih ukrepov precej okrnjene. Tako ne bo tradicionalnega pohoda in druženja babic, prav tako ne stojnic študentov babištva na Prešernovem trgu in teka po ulicah prestolnice. Zbornica – Zveza je ob tej priložnosti v vsa delovna okolja zdravstvenih domov in porodnišnic poleg voščila poslala tudi informativno zloženko o uporabi marihuane v času nosečnosti z zahvalo vsem tistim strokovnjakom v zdravstvenem varstvu žensk, ki skrbijo za ranljivo skupino nosečnic in otročnic, novorojenčkov in družin.

Babice in ženske, ki sodelujejo na osnovi partnerstva, imajo edinstveno priložnost, da se prek kontinuirane babiške obravnave (nosečnost, porod, poporodno obdobje) spoznajo in zgradijo vzajemne, zaupanja vredne odnose. Taki odnosi vodijo v to, da je babica prepoznana kot pomemben del družin in skupnosti.

Spoštovane babice, iskrene čestitke ob vašem dnevu!

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.