Mladinski svet Slovenije (MSS) že devetnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Kdo se lahko prijavi?
Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje dejavnosti v letu 2020 vključevali prostovoljstvo in s tem pomagali ustvarjati boljši svet. K prijavi v natečaj še posebej vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike. Za lažje odločanje za prijavo želijo poudariti, da šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Kategorije natečaja
V kategoriji posameznic in posameznikov bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bodo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt.

Zaključna prireditev s podelitvijo nazivov in nagrad
Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma junija letos, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Zaključna prireditev bo 26. avgusta 2021 na Brdu pri Kranju v dvorani Grandis, na kateri bo sodeloval tudi častni pokrovitelj natečaja predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Kako se lahko prijavim?
Letos imajo pripravljeni dve ločeni prijavnici, ki jih je potrebno oddati preko spleta. Ena je namenjena posameznicam in posameznikom, ki so delovali kot prostovoljci, druga pa »Naj projektom«. Prijavnicam lahko dodate vsebinski del kot prilogo spletni prijavnici. Pri prijavi prostovoljk in prostovoljcev posameznikov lahko priložite življenjepis (v katerikoli obliki, priporočamo pa Europass obliko).
Namen natečaja ni tekmovanje med prostovoljkami, prostovoljci in projekti, ampak vzpodbuda in nagrada za vse, ki sodelujejo kot prostovoljci in prostovoljke ter podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Rok za prijavo je 24. junij 2021

Za morebitna vprašanja in podporo pri oddaji prijavnic so vam na voljo na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., na tel. št. 040 480 411 (Martin Lenarčič). V primeru, da ne morete dostopati do razpisa ali prijavnic, jim pišite ali jih pokličite in poskrbeli bodo, da dokumenti v ustrezni obliki pridejo do vas. Spremljajte jih tudi na Facebooku, kjer bodo objavljali novice in podrobnosti o natečaju.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.