S ponosom naznanjamo, da se je projekt ŽIV-KO »internacionaliziral« in dobil še dodatno humanitarno noto. Na pobudo pripadnikov Slovenske vojske na misiji v Bosni in Hercegovini bodo namreč v AMZS v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije zbirali komplete prve pomoči s pretečenim rokom veljavnosti, ki bodo namenjeni za izvajanje tečajev prve pomoči v desetih občinah severnega dela BiH, kjer so aktivni pripadniki Slovenske vojske. Tamkajšnje organizacije Rdečega križa se namreč pri izobraževanjih soočajo z velikim pomanjkanjem sanitetnega materiala.

V AMZS centrih so doslej zbrali že več kot 2800 starih kompletov prve pomoči, ki jih je prevzel Rdeči križ Slovenije in jih uporabil za izobraževalne namene.

Vabljeni torej, da star komplet prve pomoči prinesete v AMZS in tako naredite nekaj dobrega za sočloveka in okolje.

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.