Urad Vlade RS za informacijsko varnost (URSIV) letos pričenja z aktivnostmi za promocijo področja kibernetske varnosti med mladimi. Želijo pritegniti mlade, ki bi jih področje kibernetske varnosti zanimalo ne samo kot kratkočasna dejavnost ali hobi, ampak bi si želeli tudi poklicne kariere kot strokovnjaki kibernetske varnosti. Ker je povpraševanje po teh strokovnjakih zelo veliko po celem svetu že sedaj, z razvojem tehnologije pa se bo samo še povečevalo, pomeni odločitev za kariero na področju kibernetske varnosti zagotovilo za dobro službo, polno zanimivih izzivov in možnosti za profesionalni razvoj. Prvi korak v smeri zanimive kariere je lahko že udeležba na brezplačnih delavnicah s področja kibernetske varnosti.

Razmišljate o karieri na področju kibernetske varnosti? Se zanimate za vsebine informacijske znanosti in z njo povezanimi področji? Vas zanima kakšne priložnosti ponuja področje kibernetske varnosti? Ste se že spoznali s poklici kot je etični heker? Se želite naučiti osnov programiranja ali nadgraditi svoje znanje?

V okviru projekta Kibertalent v mesecu marcu pričenjamo z izvedbo brezplačnih on-line delavnic na temo kibernetske varnosti za dijake in študente!

Delavnice bodo obsegale naslednja področja:
- predstavitev in pregled etičnega hekinga, kdo je etični heker, socialno inženirstvo, zgodovina, praktični primer pregleda izvorne kode spletne strani;
- informacijska varnost predstavitve orodij za etične hekerje;
- http, protokoli in postavitev Proxy strežnika;
- OWASP predstavitve in prikaz orodij;
- kriptografija, osnovni algoritmi šifriranja;
- računalniška foreznika in predstavitev restavracije izbrisanih datotek;
- varnost osebnih računalnikov;
- varnost spletnih aplikacij.

Prva delavnica bo potekala 9. marca 2022, s pričetkom ob 20. uri. Točni datumi nadaljnjih delavnic bodo objavljeni naknadno.

Delavnice bodo informativne narave, vsaka pa bo vsebovala vsaj en praktični primer, s katerim se boste spopadli udeleženci. Z delavnicami vam želimo približati področje kibernetske varnosti, poklice povezane s to panogo ter naše znanje in izkušnje.

Prijave na prvo delavnico zbiramo preko spletne strani.

Več informacijah o točnih datumih in vsebinah prihajajočih delavnic najdete na spletni strani Kibertalent.si ali Twitter računih @CyberTeamSl, @OWASP in @cybernightevent.

Veselimo se druženja z vami!

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.